Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 25-06-2025, 23:53

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość

Witam mam pytanie. kupilem uszkodzonego z boku swifta. ma uszkodzona kurtyne i poduszke fotela co widac ale znajomy mi mowi ze jak bede zamawial czesci to mam kupic jakis sterownik poduszek, pas kierowcy i pasazera no i te poduszki co widac. Wie ktos co mam do wymiany z tych rzeczy kiedy samochod zostal uszkodzony z prawej strony?? Bede wdzieczny za pomoc. wszedzie chca kase za wiadomosci

Tytuł:

Musisz kupić kurtyne oraz poduszke w siedzenie, napinacz pasow oraz sterownik airbag. Co do sterownika to możesz go oddac do regeneracji (wgrania czystego oprogramowania sprzed wypadku), co do napinacza pasow możesz go również oddać do regeneracji mechanicznej (bedzie się zwijał i blokował ale nie będzie posiadał ładunku pirotechnicznego)

Witam,
Mam Swifta z 2007 1.5 Automat i niedawno zaliczyłem dzwona. Wystrzeliły dwie przednie poduszki oraz jak mniemam zadziałały oba npinacze pasłó (jechałem sam). Bardzo bym prosił o podanie podobnych informacji jak pytał "zmeczony". Tzn. jakie elementy systemu poduszek (prócz samych poduszek) musze wymienić lub zregenerować oraz gdzie mogę w okolicach Warszawy oddać pasy do regeneracji lub nabyć sprawne oraz jakie sterownik z nimi związane nuszę wymienić lub zresetowć.

Z góry dziękuję za pomoc. ;)

aid81 pisze:
Witam,
Mam Swifta z 2007 1.5 Automat i niedawno zaliczyłem dzwona. Wystrzeliły dwie przednie poduszki oraz jak mniemam zadziałały oba npinacze pasłó (jechałem sam). Bardzo bym prosił o podanie podobnych informacji jak pytał "zmeczony". Tzn. jakie elementy systemu poduszek (prócz samych poduszek) musze wymienić lub zregenerować oraz gdzie mogę w okolicach Warszawy oddać pasy do regeneracji lub nabyć sprawne oraz jakie sterownik z nimi związane nuszę wymienić lub zresetowć.

Z góry dziękuję za pomoc. ;)

Często zapomina się o taśmie airbagu kierowcy. Jej wymiana jest obowiązkowa, jeśli chcemy wykonać naprawę zgodnie z procedurą producenta. Pasy po regeneracji nie spełnią już swojej roli, ponieważ nie zadziałają w nich napinacze.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00