Witajcie
Siostra zakupiła właśnie swifta 1,3 5d z 2008 r sprowadzony z francji. Mam w związku z tym kilka pytań swift to wersja premium (radio, klima automatyczna, halogeny, podgrzewane fotele i lusterka). Swift ma antentkę z tyłu więc jest chyba japończykiem.
1. Niestety jest tylko jeden kluczyk a jest to system kessy (system bezkluczykowy) . Koszt dorobienia tego w salonie to ponad 1400 zł ! Czy ktoś może doradzić gdzie da się to zrobić taniej ? Ewentualnie, czy mogę odkupić od kogoś kto skasował swifta kluczyk i przekodować ?
2. Druga sprawa, to próbuję ustalić jaka jest konkretna wersja tego silnika ? Z tego co wiem jest kilka wersji tego silnika 1.3, które ciut się od siebie róznią i chciałbym poznać szczegóły.
3. Czy ktoś ma instrukcje obsługi po polsku albo angielsku w pdfie bo niestety po angielsku nie za bardzo sprechamy
4. Nie działa podgrzewanie tylnej szyby (po kliknięciu przycisku dioda się nie pali) ? Na elektrodzie radził ktoś, że albo nitki na szybie są przerwany albo kabel ale wszystko wygląda w porządku. Może to bezpieczniki ?
5. Gdzie są w swifcie bezpieczniki ? Próbowałem coś zrozumieć z książki ale zrozumiałem tylko obrazki i wydaje mi się, że są gdzieś pod kierownicą ale podobno jeszcze też w innych miejscach ?
To chyba na razie tyle jeśli chodzi o moje wątpliwości.