Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 28-06-2025, 22:11

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość

Witam
Posiadam Swifta z 2010 sz3.
Problem wystąpił po wymianie wentylatora po tym jak poprzedni spalił się na skutek zablokowania kawałkiem drewna który utknął pomiędzy łopatami a chłodnica.Podczas wymiany odkryłem rownież spalony bezpiecznik oraz wymieniłem a raczej podmieniłem czujnik temp.na sprawdzony z auta kolegi.
Pomimo tego wentylator nadal nie chce wystartować. Gdy wyciągnę wtyczkę z czujnika wtedy od razu startuje.Jest jeszcze jeden objaw ,kiedy przekręcę kluczyk wskaźnik paliwa startuje od razu natomiast ten od temp. skacze bądź raczej drga przez 3 sek. i dopiero wskazuje.
Czy w Swiftach jest jeszcze jakiś czujnik lub moduł który mógł ulec uszkodzeniu?Podmieniłem też trzy przekaźniki w skrzynce z bezpiecznikami.
Pozdrawiam.

Zaczyna mi brakowac pomyslow wiec po krotce :
Bezpieczniki OK, czujnik OK, termostat chyba nie ma zadnego czujnika wiec zostaly tylko przekazniki.
Czy moglby ktos rzucic okiem u Siebie jakie maja wartosci zaczynajac od lewej, wiem ze dwa sa takie same a trzeci jest inny.
Pytam bo mam dwa modele z tym samym silnikiem 1.3 benzyna z 2009 i 2010 I sa spore roznice w wartosciach wiec byc moze ktos cos poknocil.

Dzieki

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00