Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 30-03-2020, 23:39

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: 13-03-2020, 11:44 
Offline

Rejestracja: 27-01-2020, 12:28
Posty: 17
Suzuki: Grand Vitara
docelowo tak jak napisałem rozłączyłem podczas jazdy do przodu/do tyłu na prostych kołach ale dłuuuugo czekałem zanim się rozłączył,martwi mnie to że słychać te tąpniecie i to głośne dopiero lampka gaśnie.
zastanawiam się co może być nie tak reduktor przed założeniem był sprawdzony przez Adriana i było ok. a tu teraz takie chocki.


Na górę
Post: 13-03-2020, 11:48 
Offline

Rejestracja: 27-01-2020, 12:28
Posty: 17
Suzuki: Grand Vitara
a jak to wygląda u was przy przełączaniu z 4HL na 4H-długo się czeka ,słychać coś przy rozłączaniu?
może ktoś miał podobny przypadek bo nie wydaje mi się że by to było normalne-
jeden problem został rozwiązany (strzelanie przy 4H) a tutaj znów kolejny :(


Na górę
Post: 14-03-2020, 08:49 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21-08-2007, 20:49
Posty: 3133
Lokalizacja: Warszawa
Suzuki: GV II 2007 DDIS
Poczytaj proszę instrukcję jak zmieniać i jakby co pytaj ;)

W tym temacie masz kilka najważniejszych informacji.
viewtopic.php?f=71&t=12862

U mnie nie czeka się długo. Czasem trzeba zdjąć nogę z gazu lub lekko ruszyć (jeśli stoimy).

_________________
Pozdrawiam
Marek

"There are 10 types of people in this world, those who understand binary and those who don't" ;)


Na górę
Post: 15-03-2020, 10:52 
Offline

Rejestracja: 27-01-2020, 12:28
Posty: 17
Suzuki: Grand Vitara
Czytałem już;)
A jeśli chodzi o to czy coś słychać przy przełączaniu to jak ma być prawidłowo?
Był też jeden wątek z tym problemem ale bez rozwiązania.


Na górę
Post: 15-03-2020, 12:16 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21-08-2007, 20:49
Posty: 3133
Lokalizacja: Warszawa
Suzuki: GV II 2007 DDIS
:)
U mnie przy przełączaniu 4H na 4HL i z powrotem nic nie słychać. Słychać przy przełączaniu na 4L, ale delikatnie z tym ze bardziej słychać na zewnątrz niż wewnątrz.
Co do normalności, to w sumie dlaczego nie, w końcu jest to mechaniczne urządzenie, coś się musi przesunąć w mechanizmie różnicowym, aby go zablokować.
Jest też możliwe, że ja już wielu dźwięków nie słyszę w aucie, bo mam je od prawie 13 lat i przywykłem. :)
Jeśli będzie okazja (jutro, może pojutrze) to pozmieniam napędy u siebie i będę nasłuchiwał. ;)

_________________
Pozdrawiam
Marek

"There are 10 types of people in this world, those who understand binary and those who don't" ;)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl