Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 20-11-2018, 22:55

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: 04-06-2018, 17:13 
Offline

Rejestracja: 09-01-2010, 14:02
Posty: 3049
Lokalizacja: Kwidzyn
arrmi pisze:
W moim s crossie z 2013 roku 1,6 i allgrip elegance są takowe awaryjne. Sprawdzałem i są. Albo słabo hamujecie albo macie popsute, innego wyjścia nie widzę. Pozdrawiam gości co uparcie twierdzą że nie ma.

Ja mam tą samą wersję wyposażenia tylko 2014 i na 100% nie mam takiej funkcji. Przez przejechane blisko 93kkm zdarzało mi się niejednokrotnie ekstremalnie hamować z dużych prędkości do zera i na pewno bym zauważył takie coś jak samoczynne włączenie się świateł awaryjnych. Samochód mam 100% sprawny.

_________________
S-cross 1,6 Pb AWD


Na górę
Post: 04-06-2018, 17:17 
Offline

Rejestracja: 30-01-2014, 09:35
Posty: 39
Lokalizacja: Nowy Sącz
MS pisze:
Czy samochód jest krajowy ?
Jeżeli tak i jesteś jego 1 właścicielem, chętnie zobaczę filmik z działania tego systemu.


Samochód salon Polska, pierwszy właściciel. Filmik da się zrobić ale cierpliwości.

Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 04-06-2018, 20:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13-12-2016, 18:57
Posty: 27
Lokalizacja: Świdnica
Witam.
Dokładnie ta sama najbogatsza wersja 1,6 DDiS z 2014 roku 50 tys zrobione i nigdy nie włączyły się .
Zresztą instrukcja nic nie mówi o takich awaryjnych .

_________________
1.6 DDiS 4WD Elegance


Na górę
Post: 04-06-2018, 21:53 
Offline

Rejestracja: 03-03-2018, 14:58
Posty: 125
clawis pisze:
Witam.
Dokładnie ta sama najbogatsza wersja 1,6 DDiS z 2014 roku 50 tys zrobione i nigdy nie włączyły się .
Zresztą instrukcja nic nie mówi o takich awaryjnych .


Ja miałem taką funkcję awaryjnych w Megance. Włączyły mi się JEDEN RAZ, podczas bardzo gwałtownego hamowania na autostradzie, przy przebiegu ok. 80kkm, więc wszystko przed Tobą ;)

_________________
Już jest: Vicia Premium 1.6 Allgrip :)


Na górę
Post: 04-06-2018, 21:59 
Offline

Rejestracja: 21-06-2015, 12:31
Posty: 1418
I co to ma do rzeczy?


Na górę
Post: 05-06-2018, 08:37 
Offline

Rejestracja: 12-02-2018, 11:36
Posty: 62
Lokalizacja: Szczecin
a czy to taki ważny gadżet ?
a jadący za takim samochodem pomyśli
-nie dość że drze opony to jeszcze awaryjne włączył :)
ten gadżet (bo inaczej sie go nie nazwie) jest tak potrzebny jak dziura w wiadrze :)

_________________
1.4 6MT Premium
2018


Na górę
Post: 05-06-2018, 09:13 
Offline

Rejestracja: 03-03-2018, 14:58
Posty: 125
MS pisze:
I co to ma do rzeczy?


Ano Panie Kolego, chciałem przekazać moją myśl, że trzeba na prawdę bardzo mocno walnąć po heblach, żeby to się włączyło. Jak widać po moim przypadku nie dzieje się to często. Amen.

_________________
Już jest: Vicia Premium 1.6 Allgrip :)


Na górę
Post: 06-06-2018, 13:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05-02-2014, 21:38
Posty: 286
Lokalizacja: Wrocław
Ale jak mocno? Moze tak, ze aż pasażer puknie czołem o włącznik świateł awaryjnych ;) :D ?

_________________
S-cross AllGrip CVT


Na górę
Post: 06-06-2018, 13:57 
Offline

Rejestracja: 03-03-2018, 14:58
Posty: 125
No prawie tak właśnie było... Ja miałem lepiej, bo trzymałem się kierownicy, ale żona prawie pocałowała deskę rozdzielczą ;)

_________________
Już jest: Vicia Premium 1.6 Allgrip :)


Na górę
Post: 06-06-2018, 14:23 
Offline

Rejestracja: 21-06-2015, 12:31
Posty: 1418
No to depnąłem na ful z 90/h i....... nic, chyba mam 2014r- zepsuty. Nic nie mruga. Ale i tak czekam na film.


Na górę
Post: 07-06-2018, 10:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07-02-2016, 17:04
Posty: 233
Lokalizacja: Irlandia i Skoczów
MS pisze:
No to depnąłem na ful z 90/h i....... nic, chyba mam 2014r- zepsuty. Nic nie mruga. Ale i tak czekam na film.


Moze hamulce i opony zjechane i czujnik nie wykrywa porzadnego przeciazenia g :D

_________________
S-Cross GLX 1.6 DDiS Allgrip


Na górę
Post: 07-06-2018, 16:55 
Offline

Rejestracja: 09-01-2010, 14:02
Posty: 3049
Lokalizacja: Kwidzyn
Odpada! Ja mam opony nówki, a hamowałem ze 140km i też nic :( pewnie mamy popsute samochody... Ogólnie mój jest jakiś nietypowy, bo wspomaganie działa prawidłowo, nic nie stuka po 4 latach i 93kkm, tylna półka też cicha... Sam nie wiem co o tym myśleć :))

_________________
S-cross 1,6 Pb AWD


Na górę
Post: 07-06-2018, 17:27 
Offline

Rejestracja: 21-06-2015, 12:31
Posty: 1418
Bo to dobry rocznik jest :]


Na górę
Post: 07-06-2018, 20:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13-12-2016, 18:57
Posty: 27
Lokalizacja: Świdnica
Najlepszy.
Tylko awaryjnego hamowania mój nie ma.Pewno we Francji nie hamują awaryjnie.

_________________
1.6 DDiS 4WD Elegance


Na górę
Post: 07-06-2018, 21:31 
Offline

Rejestracja: 21-06-2015, 12:31
Posty: 1418
arrmi pisze:
Filmik da się zrobić ale cierpliwości.

No to czekamy :roll:


Na górę
Post: 07-06-2018, 21:36 
Offline

Rejestracja: 03-03-2018, 14:58
Posty: 125
A próbowaliście jadąc np. 140km/h wrzucić nagle wsteczny?






Oczywiście żartowałem :]

Kurcze, może faktycznie Suzuki zubożyło swoje autka o te awaryjne w awaryjnej sytuacji... a przyznam, że byłem przekonany, że już wszystkie auta to mają :roll:

_________________
Już jest: Vicia Premium 1.6 Allgrip :)


Na górę
Post: 08-06-2018, 19:44 
Offline

Rejestracja: 09-01-2010, 14:02
Posty: 3049
Lokalizacja: Kwidzyn
Jak się wrzuca R przy 140km/h to nie jest wsteczny, tylko "Rakietnyj" :))

_________________
S-cross 1,6 Pb AWD


Na górę
Post: 13-07-2018, 21:43 
Offline

Rejestracja: 30-01-2014, 09:35
Posty: 39
Lokalizacja: Nowy Sącz
Biję się w pierś. Filmiku nie będzie bo nie ma z czego. Jak bym nie hamował to awaryjnych brak. Zmyliła mnie żona, która na kursie doskonalenia jazdy podobno hamowała awaryjnie i twierdziła że coś się świeciło. Ja mojej żonie wierzę w wielu tematach lecz w tym to nie zupełnie powinienem wierzyć. Dlatego przyznaję się do błędu i przepaszam za zamieszanie. Twierdzę jednoznacznie że świateł awaryjnych podczas nagłego hamowania brak. Czy to autostrada i 140 km/h, czy inna droga i 90 na zegarze to niestety awaryjnych brak.


Na górę
Post: 14-07-2018, 06:30 
Offline

Rejestracja: 21-06-2015, 12:31
Posty: 1418
No to szacun, za przyznanie się do błędu. Niewielu tak ma, no i kolejna tajemnica S-crossa rozwiązana. :]


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl