Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 24-01-2019, 10:18

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4
Autor Wiadomość
Post: 28-11-2018, 20:07 
Offline

Rejestracja: 19-05-2016, 06:56
Posty: 195
akir pisze:
Navigacja jest w samochodzie mapy uruchamiają się z karty. Będzie wszystko działać

Jestem w szoku (pozytywnym).
Wsadziłem kartę i bez żadnych dodatkowych czynności od razu nawigacja gotowa do jazdy.
Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne jak na nawigację "fabryczną".


Na górę
Post: 21-12-2018, 21:53 
Offline

Rejestracja: 20-12-2018, 22:28
Posty: 19
zulos pisze:
akir pisze:
Navigacja jest w samochodzie mapy uruchamiają się z karty. Będzie wszystko działać

Jestem w szoku (pozytywnym).
Wsadziłem kartę i bez żadnych dodatkowych czynności od razu nawigacja gotowa do jazdy.
Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne jak na nawigację "fabryczną".


Czy ja dobrze rozumiem po włożeniu karty z mapą kupioną na all... w radiu pojawi się nawigacja? Mam cross a z 2018 roku bez nawigacji.

Mam jeszcze pytanie odnośnie android auto. Czy jest gdzieś spis telefonów które działają prawidłowo z tą stacją. Mam samsung galaxy s3 neo i on niestety nie działa bo ma android 4.4.2 .
Czy ktoś wie z doświadczenia czy galaxy j3 (2017) działa bez problemu? Muszę zmienić telefon a nie chciałbym kupić czegoś co nie poradzi sobie z stacją w crossie i android auto.

I jeszcze pytanie o DAB+ w radiu? U mnie wyświetla się tylko UKF czy są różne stacje czy to tylko kwestia oprogramowania?


Na górę
Post: 22-12-2018, 17:52 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 10980
Lokalizacja: CB - CIN - CT
1. Tak.
2. Nie ma takiego spisu.
3. Nie wiem.


Na górę
Post: 22-12-2018, 23:43 
Offline

Rejestracja: 08-02-2018, 11:47
Posty: 8
Radio obsługuje DAB, a nie DAB+. W Polsce jest głównie DAB+ stąd radio tego nie obsługuje.


Na górę
Post: 23-12-2018, 16:57 
Offline

Rejestracja: 25-02-2018, 17:32
Posty: 11
Do odbioru DAB trzeba zainstalować antenę

Obrazek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro


Na górę
Post: 23-12-2018, 19:52 
Offline

Rejestracja: 20-12-2018, 22:28
Posty: 19
Dziękuję za informacje. Rozumiem że nie ma sensu montować tej anteny bo i tak nic nie odbierze bo w Polsce nadaje się w DAB+ (szkoda).
Jeżeli chodzi o telefony to sprawdziłem Galaxy J3 (2016) działa bez problemu. Mam najnowszy system w radiu, taki był od razu.


Na górę
Post: 23-12-2018, 22:27 
Offline

Rejestracja: 09-01-2010, 14:02
Posty: 3133
Lokalizacja: Kwidzyn
Z tego co się orientowałem, to PL jeszcze marnie jest z zasięgiem DAB+

_________________
S-cross 1,6 Pb AWD


Na górę
Post: 23-12-2018, 22:40 
Offline

Rejestracja: 20-12-2018, 22:28
Posty: 19
Pytałem bo 10 grudnia br. Radio Bielsko uruchomiło nowy multipleks DAB+, czyli w mojej okolicy coś działa. W końcu to przyszłość, szkoda że nasze radio nie jest na czasie.


Na górę
Post: 23-12-2018, 22:45 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 705
Kup Pan spootify premium, a radio bielsko zostaw w spokoju ;]

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 24-12-2018, 21:30 
Offline

Rejestracja: 09-01-2010, 14:02
Posty: 3133
Lokalizacja: Kwidzyn
Może to i przyszłość ale póki co na tyle odległa (według mnie), że może w następnym aucie sprawdzę albo jeszcze następniejszym ;)

_________________
S-cross 1,6 Pb AWD


Na górę
Post: 24-12-2018, 21:47 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 705
Jest promocja za 1zl na 3 miesiące

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 02-01-2019, 19:17 
Offline

Rejestracja: 20-12-2018, 22:28
Posty: 19
Chciałem korzystać z nawigacji z mapami google ale jest problem bo nie wszędzie działa internet. Już miałem taki problem bo zajechałem gdzieś i kiedy chciałem wybrać kolejny cel okazało się że brak internetu (tak działają nasze sieci). Dopiero kiedy złapałem internet mogłem wybrać cel, trochę bez sensu. Czy da się w jakiś sposób pobrać mapy i korzystać z nich później kiedy nie mam dostępu do internetu? Niby pobrałem mapę offline miejsca gdzie byłem ale nie dało się wybrać nowego celu bo cały czas androidauto darł się że nie ma internetu. Może ktoś zna sposób jak uruchomić pobraną mapę żeby dało sie wybrać cel na tej mapie?


Na górę
Post: 04-01-2019, 10:20 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 10980
Lokalizacja: CB - CIN - CT
hizel, to pytanie nie za bardzo dotyczy nawigacji w systemie Boscha.
Google Maps mają opcję zapisania mapy do nawigacji w trybie offline.

Co do map HERE 2018, to nie sprawdziłem jeszcze jak bardzo aktualne, ale już wiem, że jednej obwodnicy uruchomionej na początku ubiegłego roku nie ma :(
Czyli to raczej 2017 sprzedawane jako 2018... .


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl