Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 19-03-2019, 20:25

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 168 69 70 71 72 73 Następna
Autor Wiadomość
Post: 23-12-2018, 21:32 
Offline

Rejestracja: 13-12-2018, 13:36
Posty: 1
Witam

Chciałem zapytać czy da sie uruchomić na stacji multimedialnej aplikacje youtube , android auto działa mi gps i jakąś aplikacje sciągnałem do mp3 i normalnie działa z poziomu stacji , natomiast youtube nie idzie mimo sciagniecia aplikacjii car stream stacja jej nie widzi gdy włączam cos z youtube dzwiek idzie normalnie z głosników natomiast na stacji nie wyswietla się obraz oczywiście telefon podłaczony kablem.

Pozdrawiam i wesołych świat :)


Na górę
Post: 23-12-2018, 22:03 
Offline

Rejestracja: 28-10-2018, 23:16
Posty: 63
Aby pooglądać youtube musisz mieć root ma telefonie, najlepiej modowany system i aa w starszej wersji z dodatkami. Na 'koszernym' nir pójdzie.


Na górę
Post: 23-12-2018, 22:04 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 767
Można cały pulpit przerzucić, tylko też root i aplikacja hack

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 24-12-2018, 09:22 
Offline

Rejestracja: 10-04-2011, 20:14
Posty: 83
Przeczytaj to
viewtopic.php?f=70&t=12218&start=1650
Jest tam o passacie, ale u nas też działa.
Miałem zainstalowane na oryginalnym sofcie huawei android 8 (oczywiście musi być root) i żadnych problemów nie było.
Napisałem "miałem", bo teraz "bawię" się softami treble, więc szkoda na razie konfigurować wszystko jak zmieniam softy.


Na górę
Post: 04-01-2019, 06:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22-04-2016, 12:47
Posty: 310
dominiq pisze:
Lolo6310 pisze:
Ok to ja się wstrzymam z kupnem telefonu :-) jak sprawdzisz to daj znać :-) czy ruszyło. Pozdrawiam

Sprawdziłem. Po wgraniu mp3 w stacji się coś odblokowuje i można normalnie słuchać Spotify, Apple Music i tak dalej. Dziwne, ale działa.


Sprawdziłem i potwierdzam, po wgraniu mp3 mam muzykę ze Spotify :-).

_________________
Vitara 2WD MT Premium


Na górę
Post: 04-01-2019, 10:22 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 11061
Lokalizacja: CB - CIN - CT
Chodzi o wrzucenie jakiegokolwiek utworu mp3 na telefon?
To normalnie nie mieliście nic? :o


Na górę
Post: 04-01-2019, 10:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22-04-2016, 12:47
Posty: 310
Na androidzie jak połączysz się ze stacja multimedialna w samochodzie i puścisz muzykę z spotify to będzie odtwarzana w głośnikach samochodu , przy iphone to nie działało , ale wystarczyło przez iTunes wgrać byle jaki utwór mp3 do telefonu i już telefon jest widoczny w stacji multimedialnej i można odtwarzać muzykę ze spotify. W iphone po wgraniu muzyki do telefonu odblokowuje się dostęp do bluethoth w samochodzie, mówię o słuchaniu muzyki bo zestaw głośnomówiący działał.

_________________
Vitara 2WD MT Premium


Na górę
Post: 04-01-2019, 11:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08-06-2017, 06:45
Posty: 699
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Avalanche pisze:
Chodzi o wrzucenie jakiegokolwiek utworu mp3 na telefon?
To normalnie nie mieliście nic? :o

Nie, nie mieliśmy. Po co mi mp3 w telefonie? :)

_________________
Vitara 1.6 AT AllGrip Savanna Ivory/Black


Na górę
Post: 04-01-2019, 12:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22-04-2016, 12:47
Posty: 310
Wieże, ze nic nie rozumiesz , było to potrzebne bo samochód nie widział iphone jako urządzenia bluetooth. Działał tylko zestaw głośnomówiący a teraz dzięki temu zabiegowi można korzystać ze spotify

_________________
Vitara 2WD MT Premium


Na górę
Post: 04-01-2019, 12:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08-06-2017, 06:45
Posty: 699
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
To jest jakiś błąd w stacji Boscha, bo z innymi urządzeniami BT iPhone działa doskonale.

_________________
Vitara 1.6 AT AllGrip Savanna Ivory/Black


Na górę
Post: 04-01-2019, 12:40 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 11061
Lokalizacja: CB - CIN - CT
Lolo6310, ok - dzięki za wyjaśnienie.
Nie mam ajfona :D


Na górę
Post: 04-01-2019, 13:33 
Offline

Rejestracja: 04-12-2016, 19:12
Posty: 237
Lokalizacja: małopolska
dominiq pisze:
To jest jakiś błąd w stacji Boscha, bo z innymi urządzeniami BT iPhone działa doskonale.
Precyzyjniej mówiąc z niektórymi... (Choć ostatnio wreszcie rzeczywiście z większością)
Tak czy tak to raczej nie problem Boscha czy Suzuki, a kwestia dziwnie (po swojemu) rozumianej przez Apple kompatybilności ze standardami.

_________________
Vitara 1.6 Premium 4WD


Na górę
Post: 05-01-2019, 16:22 
Offline

Rejestracja: 15-07-2015, 16:48
Posty: 238
dominiq pisze:
Avalanche pisze:
Chodzi o wrzucenie jakiegokolwiek utworu mp3 na telefon?
To normalnie nie mieliście nic? :o

Nie, nie mieliśmy. Po co mi mp3 w telefonie? :)

Po to, żeby ich słuchać. To elementarne, Watsonie.


Na górę
Post: 05-01-2019, 18:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08-06-2017, 06:45
Posty: 699
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Ale można słuchać muzyki bez wgrywania jej do telefonu. Są wygodniejsze sposoby.

Owszem używam nadal mp3, ale w iPodzie podczas uprawiania sportu, bo jest po prostu mały i poręczny.

_________________
Vitara 1.6 AT AllGrip Savanna Ivory/Black


Na górę
Post: 05-01-2019, 18:13 
Offline

Rejestracja: 09-01-2010, 14:02
Posty: 3144
Lokalizacja: Kwidzyn
Też z telefonu muzyki słucha raczej tylko na TIDALu. Jakoś muzyka, to dobry odtwarzacz i słuchawki i wtedy jest przyjemnośc słuchania.

_________________
S-cross 1,6 Pb AWD


Na górę
Post: 06-01-2019, 16:09 
Offline

Rejestracja: 15-07-2015, 16:48
Posty: 238
dominiq pisze:
Ale można słuchać muzyki bez wgrywania jej do telefonu. Są wygodniejsze sposoby.

Owszem używam nadal mp3, ale w iPodzie podczas uprawiania sportu, bo jest po prostu mały i poręczny.

Czy wygodniejsze, to pewnie można się spierać. Kwestia osobistych preferencji. Ja wolę wgrać swoją płytotekę (tak kupuję muzykę na płytach i, uwaga, słucham z płyt) i słuchać randoma po całości bez żadnych transferów danych, kont, lol-serwisów itp. Nie czuję się z tego powodu gorszy.


Na górę
Post: 06-01-2019, 17:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29-03-2015, 13:42
Posty: 776
krzymo pisze:
bez żadnych transferów danych, kont, lol-serwisów itp.


Również poza zasięgiem sieci.

_________________
Pamiętasz co obiecywała?


Na górę
Post: 06-01-2019, 20:47 
Offline

Rejestracja: 05-03-2016, 15:35
Posty: 5
Może komuś się przyda. AA auto nie chciało działać. Zadziałało od strzała, kiedy przełączyłem połączenie usb w telefonie z przesyłania plików na przesyłanie zdjęć. Teraz działa bez zarzutu, odpala się za każdym razem po podłączeniu telefonu do stacji. Nawiasem mówiąc, szkoda było zachodu, kombinowania i nerwów. AA nic nowego nie wnosi. Ale jest to moje zdanie.


Na górę
Post: 06-01-2019, 21:12 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 767
To dobrze że tylko twoje

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 06-01-2019, 22:59 
Offline

Rejestracja: 28-10-2018, 23:16
Posty: 63
Ja do muzy używam deezer. Można słuchać on line a można zrzut do off line zrobić. Ma też ciekawą funkcje składanek na podstawie tego czego się słucha, przy czym daje propozycje nowych utworów i wykonawców.
Działa z aa.


Na górę
Post: 07-01-2019, 08:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08-06-2017, 06:45
Posty: 699
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Dokładnie. Dlatego dla mnie serwisy streamingowe są wygodniejsze. Nie muszę kupować całych płyt, mam fajne podpowiedzi, składanki, muzykę można zapisać offline (choć nigdy mi to nie było potrzebne). Nadal nie widzę przewagi mp3 :) Dla mnie to troszkę przeżytek ;) Używam AppleMusic i Spotify. Ale niech każdy używa co mu bardziej pasuje :) Najważniejsze, że udało się odpalić muzykę po BT z iP.

_________________
Vitara 1.6 AT AllGrip Savanna Ivory/Black


Na górę
Post: 12-01-2019, 15:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29-03-2015, 13:42
Posty: 776
dominiq pisze:
nie widzę przewagi mp3 :) .


A ruszasz się czasem poza miasto? Ale nie w podmiejskie krzaczory tylko kilka dni poza zasięgiem sieci?

_________________
Pamiętasz co obiecywała?


Na górę
Post: 12-01-2019, 15:41 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 767
Spootify premium pobiera muzykę :p. Mp3 to przeżytek

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 13-01-2019, 13:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29-03-2015, 13:42
Posty: 776
Pobiera dopóki jest w zasięgu.

_________________
Pamiętasz co obiecywała?


Na górę
Post: 14-01-2019, 01:27 
Offline

Rejestracja: 04-12-2016, 19:12
Posty: 237
Lokalizacja: małopolska
piomic pisze:
Pobiera dopóki jest w zasięgu.

Nienie. Spotify może pobierać wybrane listy do odtwarzania offline. Nie będzie różnicy pomiędzy czymś takim, a wgraniem na telefon/odtwarzacz własnych empetrójek.
(poza tą, że na Spotify jest to szybsze łatwiejsze i odbywa się w tle. A tam gdzie jest zasięg, tam masz dodatkowo- "nieograniczoną" bazę utworów).

Wsiadasz do auta i pyk! kontynuujesz słuchanie tej samej playlisty którą przed chwilą słuchałeś na komputerze... Od tego samego miejsca gdzie przerwałeś. :]
A w przypadku stacji w Vitarze, dwoma klikami można zmienić telefon aktualnie odtwarzający muzykę. (Np. mnie się przydaje, bo przy playliście żony szybko zasnąłbym za kierownicą) ;)

_________________
Vitara 1.6 Premium 4WD


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 168 69 70 71 72 73 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl