Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 17-12-2018, 13:32

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
Post: 11-08-2017, 05:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-01-2017, 19:30
Posty: 332
Lokalizacja: okolice Krakowa
Aktualizacja Systemu do wersji z Android Auto i językiem polskim.
Link do pobrania pliku z updatem 1840:
https://drive.google.com/file/d/0B6Nmd7 ... tKU1U/view
Pobrać wypakować i zawartość przegrać na SD kartę.

Film jak zdobić update:
https://www.youtube.com/watch?v=rwSaXRoEyoc&t=22s

Pamiętajcie tylko aby robiąc update z SD wyjąć najpierw pendrive jeśli jest w gnieździe USB.
Przy pierwszym wgrywaniu wyskoczy błąd, "Update failed", należy wtedy wyjąć kartę SD poczekać na biały ekran i ponownie ją wsadzić do gniazda poczekać cierpliwie system powinien sam wystartować.
Teraz już update powinien się poprawnie zainstalować.
Po wyskoczeniu "Update Successful" nie zapomnijcie wyjąć karty SD z gniazda zanim system ponownie zrobi restart, bo będziecie aktualizować go w kółko.

Kto pierwszy zaryzykuje?
Ja niestety nie mam sposobności bo żona pojechała na kilka dni do "mamusi"

Więcej tutaj:
https://forum.xda-developers.com/general/connected-car/suzuki-slda-t3326937/page20


Ostatnio zmieniony 11-08-2017, 05:53 przez Jacek_Do, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: 11-08-2017, 05:48 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 653
Strasznie wolno radio zaczęło działać

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 11-08-2017, 05:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-01-2017, 19:30
Posty: 332
Lokalizacja: okolice Krakowa
Rozumiem że zrobiłeś update?
Dlaczego nie podzieliłeś się tym z kolegami na forum?


Na górę
Post: 11-08-2017, 05:57 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 653
Na filmiku który dałeś widac, że radio działa zdecydowanie wolniej. Firmware widziałem, lecz nie znalazłem czy istnieje możliwość downgrade fw

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 11-08-2017, 06:21 
Offline

Rejestracja: 05-05-2017, 06:02
Posty: 138
Istnieje możliwość wgrania starszej wersji. Ja chyba wrócę do 850 i poczekam na "oficjalne" wydanie, dealer mi powiedział, że oni też już wyczekują upgrade'u i mam się dopytywać przy najbliższym odebraniu zamówienia czy już jest :)

Jacek_Do pisze:
Rozumiem że zrobiłeś update?
Dlaczego nie podzieliłeś się tym z kolegami na forum?

W wątku dotyczącym stacji multimedialnej są jeszcze posty odnośnie nowego softu.


Na górę
Post: 11-08-2017, 13:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-01-2017, 19:30
Posty: 332
Lokalizacja: okolice Krakowa
Wiem ale założyłem nowy wątek aby prościej było znaleźć informacje o aktualizacji oprogramowania.


Na górę
Post: 11-08-2017, 14:53 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 653
Działa na początku muli, później wydaje się okObrazekObrazek

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 11-08-2017, 15:31 
Offline

Rejestracja: 08-06-2016, 11:37
Posty: 20
Lokalizacja: Kraków
Hey Akir,
Wydaje się ok, to znaczy że działa tak jak poprzednia wersja? Czy działa wolnej ale akceptowalnie?
Edit : jak zachowuje się nawigacja po aktualizacji? W jakim języku są komunikaty?

Pozdrawiam,
Mateusz


Na górę
Post: 11-08-2017, 15:58 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 653
Działa normalnie na pierwszy rzut oka, nie sprawdzałem w jakim języku są komunikaty głosowe. Jadę za chwilę, więc sprawdzę


Gada po naszemu trochę jakby miała pale w gardle, lecz nie jest źle
Wybieranie głosowe numerów działa, za pierwszym razem bezbłędnie kolejne 5x nie udało się zadzwonić. Wybieranie adresu glosowo nie działa, tak samo jedz do domu.

Drugi telefon xiaomi mi5 też nie działa
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 29-03-2018, 17:02 
Offline

Rejestracja: 29-03-2018, 11:59
Posty: 5
Czy po wgraniu tej aktualizacji będę miał polski język ?? Teraz nie mam.... :(


Na górę
Post: 29-03-2018, 17:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28-04-2015, 21:34
Posty: 79
Lokalizacja: Polska
W stacji multimedialnej i w nawigacji będzie j. polski.

_________________
xLed 1.4 t allgrip 2018 lift


Na górę
Post: 29-03-2018, 18:41 
Offline

Rejestracja: 29-03-2018, 11:59
Posty: 5
Jeszcze jedno pytanko: Czy jak nagram ta aktualizację na zwykłą kartę to pójdzie ??? ( bez zmiany CID)


Na górę
Post: 29-03-2018, 18:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28-04-2015, 21:34
Posty: 79
Lokalizacja: Polska
U mnie poszło. Tylko trzeba trochę cierpliwości, bo "wywala" pod koniec i zaczyna się od nowa. Za drugim razem już jest ok. Wszystko jest opisane gdzieś na forum.

_________________
xLed 1.4 t allgrip 2018 lift


Na górę
Post: 29-03-2018, 20:47 
Offline

Rejestracja: 29-03-2018, 11:59
Posty: 5
Dzięki!
Pozdr.


Na górę
Post: 03-04-2018, 08:16 
Offline

Rejestracja: 14-06-2016, 09:54
Posty: 2
Witajcie! Czy posiada ktoś sprawdzony link do wersji 1850 ?? Ktoś ją już może wgrywał ??

Pozdrawiam


Na górę
Post: 03-04-2018, 16:33 
Offline

Rejestracja: 18-04-2015, 17:02
Posty: 733
Poszukaj na forum - chyba już wszyscy wgrali (sami albo w ASO)


Na górę
Post: 05-04-2018, 09:22 
Offline

Rejestracja: 14-06-2016, 09:54
Posty: 2
Hmm w moim ASO powiedzieli mi koszt wgrania najnowszego oprogramowania do stacji multimedialnej 1000zł tak więc im podziękowałem.


Na górę
Post: 05-04-2018, 13:36 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 10936
Lokalizacja: CB - CIN - CT
100 zł jeżeli nie jesteś ich klientem


Na górę
Post: 11-05-2018, 09:36 
Offline

Rejestracja: 02-08-2016, 07:07
Posty: 1
Mam taki problem - po aktualizacji softu z eng na pl radio, odbieranie rozmów ze smartfona działają bez zarzutów. Problemem jest natomiast przesyłanie muzyki via bluetooth - tzn. dawniej system stacji multimedialnej po połączeniu się ze smartfonem (iphone 7) pozwalał na przesyłanie z niego muzyki np. ze Spotify. teraz system nie widzi smartfona....choć widzi go w okienku dotyczącym połączeń telefonicznych (bez utraty tej funkcjonalności). czy ktoś z was miał/ma podobny problem?


Na górę
Post: 11-05-2018, 11:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08-06-2017, 06:45
Posty: 662
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Chyba mam ten sam problem bo nie wiem jak puścić muzykę przez BT z iP :/ Nigdzie nie znajduję takiej opcji.

_________________
Vitara 1.6 AT AllGrip Savanna Ivory/Black


Na górę
Post: 11-05-2018, 18:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23-10-2017, 20:00
Posty: 184
Lokalizacja: Kraków
a nie przestawiły Wam się opcje BT w telefonach? wiem że da się włączyć czy BT ma zezwalać na prowadzenie rozmów czy też przesyłanie muzyki itp
przynajmniej mój szajsung tak ma bo wyłączałem jak mi zaczął muzykę puszczać bez mojej zgody


Na górę
Post: 11-05-2018, 20:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08-06-2017, 06:45
Posty: 662
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Niestety nie widzę takiej opcji.

Obrazek

_________________
Vitara 1.6 AT AllGrip Savanna Ivory/Black


Na górę
Post: 06-09-2018, 20:14 
Offline

Rejestracja: 02-06-2017, 07:12
Posty: 2
nie wiem czy Wam sie w ogóle przyda czy nie, znalazłem takie dwie strony:

https://uptobox.com/0pdkq3gndscx

http://oss.bosch-cm.com/suzuki.html

ściagam oba pliki, jutro planuje zrobic upgrade - zobaczymy co z tego wyjdzie :) :D


Na górę
Post: 07-09-2018, 09:21 
Offline

Rejestracja: 04-10-2016, 08:43
Posty: 53
Specjalnie chcesz zainstalować starą wersję?

1840 to pierwsze wydanie z AndroidAuto, które działało tylko nielicznym.
1850 oficjalnie instalowały serwisy Suzuki i na tym działa AA wszystkim.

Obecnie wyszło już 1860, które dodatkowo poprawia błędy i usprawnia kilka rzeczy (np. reakcję na dotyk).

_________________
Suzuki S-Cross FL 1.4 Allgrip AT Elegance Sun


Na górę
Post: 07-09-2018, 17:35 
Offline

Rejestracja: 11-08-2016, 09:10
Posty: 15
Czy ktoś mógłby wyjaśnić w prosty sposób jak zaktualizować oprogramowanie w stacji multimedialnej np. do wersji 1860 korzystając z tej strony http://oss.bosch-cm.com/suzuki.html ? Czy mam to zgrać na kartę sd i włożyć do stacji? Widzę, że jest to spakowany plik, czy stacja sobie z tym poradzi? Nigdy tego nie robiłem i mam pewne obawy.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl