Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 21-09-2019, 02:04

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2045 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 171 72 73 74 7582 Następna
Autor Wiadomość
Post: 19-03-2019, 10:08 
Offline

Rejestracja: 18-07-2016, 16:00
Posty: 38
Lokalizacja: Gdynia
Suzuki: Vitara II
"Avalanche" a zainstalowałeś apkę zgodną z twoim fonem? polecam zainstalować droid info , tam znajdziesz prawie wszystko o urządzeniu , które obsługujesz

_________________
Vitara 1,6 MT Premium AllGrip


Na górę
Post: 20-03-2019, 12:55 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 11257
Lokalizacja: CB - CIN - CT
Suzuki: Vitara II
Jeszcze raz muszę zainstalować. Niby tak, ale jednak nie wykrywa telefonu po podłączenia kablem USB.


Na górę
Post: 20-03-2019, 14:06 
Offline

Rejestracja: 16-05-2016, 11:39
Posty: 55
Zainstaluj najnowsze apk usług google, powinno pomóc.

https://www.apkmirror.com/apk/google-in ... 8-release/

_________________
Vitara 1.6 Premium 2WD


Na górę
Post: 20-03-2019, 14:23 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 11257
Lokalizacja: CB - CIN - CT
Suzuki: Vitara II
Link nie działa


Na górę
Post: 20-03-2019, 17:09 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 925
Suzuki: Vitara
Avalanche pisze:
Link nie działa
Podłącz do samochodu i za pierwszym razem spróbuj wówczas włączyć AA.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 20-03-2019, 21:53 
Offline

Rejestracja: 18-09-2018, 10:45
Posty: 97
Lokalizacja: Ożarów Mazowiecki
Ja byłem ostatnio w 2 salonach - próbowałem się podłączyć do 2 różnych egzemplarzy bodaj 4 różnymi kablami i nie zadziałało. A wystarczyłoby wstawić zwykłego Androida do stacji. Skończy się na zakupie takiego u Chińczyków :-)


Na górę
Post: 21-03-2019, 06:29 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 925
Suzuki: Vitara
To ja nie wiem co ty za telefonów używasz, ja osobiście nie spotkałem na żywo takiego co nie działa.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 21-03-2019, 06:49 
Offline

Rejestracja: 16-05-2016, 11:39
Posty: 55
Avalanche pisze:
Link nie działa


Poprawiony
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/google-play-services/google-play-services-15-1-80-release/

_________________
Vitara 1.6 Premium 2WD


Na górę
Post: 21-03-2019, 09:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14-04-2008, 11:03
Posty: 11
Lokalizacja: Mazowieckie
AA powinno działać swobodnie na telefonie.
Ustaw priorytet na automatyczne włączanie AA gdy BT uzyska sygnał od suzuki. (poprstu przy instalacji konfiguracji wyraź zgodę na wszystkie wodotryski)
Telefon podłączaj kablem przed uruchomieniem stacyjki.

wg powyższego u mnie działa 100%

Pozdrawiam,

_________________
Pozdrawiam,
Czarek


Na górę
Post: 21-03-2019, 10:18 
Offline

Rejestracja: 18-09-2018, 10:45
Posty: 97
Lokalizacja: Ożarów Mazowiecki
akir pisze:
To ja nie wiem co ty za telefonów używasz, ja osobiście nie spotkałem na żywo takiego co nie działa.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka


Mam Xiaomi Mi Max Prime. W sumie to pan w salonie nie był specjalnie zdziwiony, że nie działa, więc chyba miał już takie przypadki. Sam miał iPhona i tu podobno działa bez zarzutu.
Spróbuję jeszcze raz zainstalować AA, choć na telefonie uruchamia się bez problemu. Mam chyba najnowszą wersję 4.0.590424. Ponoć trzeba nie uruchamiać wcześniej AA tylko czekać na automatyczne wywołanie przez kabel (tzn. podłączenie kabla powinno wywołać AA).

Ps. Dopiero się przymierzam do zakupu Vitary.


Na górę
Post: 21-03-2019, 14:20 
Offline

Rejestracja: 28-10-2018, 23:16
Posty: 97
Suzuki: vitara
Ja musiałem aktualizować stację zanim AA zadziałało. Być może auta w salonie mają jeszcze stare wersje softu na stacji i nie widzą AA....
Swoją drogą iphone działa mi tylko po bt. Po kablu nie chce......


Na górę
Post: 21-03-2019, 17:43 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 11257
Lokalizacja: CB - CIN - CT
Suzuki: Vitara II
Więc u mnie to wygląda tak:
- Aplikacja AA pobrana na telefon z APK Mirror w wersji zgodnej (Huawei P9 Lite).
- Zainstalowana, udzielone wszystkie zezwolenia na dostęp.
- Włączona i na telefonie wydaje się działać: jest menu z nawigacją, telefonem i muzyką. Pokazuje ostatnie połączenie telefoniczne i wyświetla SMS.
- W ustawieniach nie ma żadnych samochodów, więc włączone jest "Dodaj nowe samochody".
- Wyciągam kluczyk ze stacyjki. Podłączam kablem Huawei do USB. Wkładam kluczyk i przekręcam na ACC - włącza się stacja multimedialna i po chwili łączy z telefonem przez BT.
- Na telefonie włącza się AA (uruchomione przez połączenie ze stacją przez BT), ale na ekranie stacji nic.
:(

- Po włączeniu "debugowania USB" przez chwilę się połączył - był zielony ekran z ikonami u dołu, ale szybko zniknął. Od tej pory już nie chce.
Stacja ciągle chce, żeby podłączyć smartfona, nie widzi go.


Na górę
Post: 21-03-2019, 17:56 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 925
Suzuki: Vitara
Debugowanie usb mam włączone, wpinam telefon na usb odpalam samochód i startuje AA.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 21-03-2019, 19:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25-01-2019, 22:18
Posty: 212
Lokalizacja: Wieliczka
Suzuki: Swift
Nie wiem czy to już było, ale:
nie wolno uruchamiać Android Auto po zainstalowaniu na telefonie (nawet na próbę). Od razu po zainstalowaniu trzeba podłączyć do samochodu (z zaciągniętym ręcznym). Męczyłem się w Swift'cie z tym przez kilka dni, ale w końcu doszedłem właśnie do takiego wniosku. Z tą procedurą przynajmniej telefony Samsunga (J3, A6, A9) bez problemu wystartowały. Wcześniej nie chciały.

[edit]
można na wszelki wypadek zrestartować telefon po zainstalowaniu AA, choć to już trochę działanie magiczne. :D

_________________
ex Swift III 1.3 (2007) | Swift V 1.2 SHVS (2018) | Vitara 1.4T 4WD AT (w drodze)


Na górę
Post: 21-03-2019, 19:28 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 11257
Lokalizacja: CB - CIN - CT
Suzuki: Vitara II
OK, odinstaluję i sprawdzę w weekend!


Na górę
Post: 21-03-2019, 19:36 
Offline

Rejestracja: 12-08-2017, 12:42
Posty: 31
Suzuki: VitaraII 4x4 Premium
U mnie nie działało AA do momentu, kiedy podłączyłam telefon Huawei P9 Lite oryginalnym kablem. Od tego momentu działa bezproblemowo.
AA włączałam tylko na telefonie, a później dopiero podpinałam pod stację, nie było problemu z działaniem.


Na górę
Post: 21-03-2019, 19:46 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 11257
Lokalizacja: CB - CIN - CT
Suzuki: Vitara II
Tym białym, krótkim?
U mnie na nim stacja nie wykryła telefonu. Na innym, od Sony już tak.


Na górę
Post: 21-03-2019, 19:50 
Offline

Rejestracja: 07-02-2011, 10:12
Posty: 6
Witam.
Mam nową vitarę i samsunga S8. Połączyłem tel przez BT i wszystko działa dzwonię, mam kontakty, słucham Spotify, jestem zadowolony :) Do pełni szczęścia brak konkretnej navi, ta z suzuki jest do d...
Pytanie. Jak odpalić Mirror Link i korzystać z Google Maps i Automapy ??
po Podłączeniu telefonu do usb, samochód nie wykrywa telefonu ani w opcji Mirror ani AA. w telefonie mam ustawienie ML ale nie mogę go aktywować nawet jeśli telefon jest podłączony do usb.
Krótko mówiąc: Czeski film.
Jeśli ktoś konfigurował vitarę i samsunga lub inny telefon to proszę o podpowiedzi i pomoc !
Pozdrawiam.


Na górę
Post: 21-03-2019, 19:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25-01-2019, 22:18
Posty: 212
Lokalizacja: Wieliczka
Suzuki: Swift
am72 pisze:
U mnie nie działało AA do momentu, kiedy podłączyłam telefon Huawei P9 Lite oryginalnym kablem. Od tego momentu działa bezproblemowo.
AA włączałam tylko na telefonie, a później dopiero podpinałam pod stację, nie było problemu z działaniem.


W kilku miejscach czytałem, że słabe kable mogą utrudniać połączenie, choć nie mam pojęcia jak to możliwe, skoro nie są uszkodzone. Ale chyba faktycznie coś w tym jest.

U mnie w ogóle nie chciało działać, jeśli odpaliłem AA na telefonie - u mnie stacja wysyła sygnał do telefonu i wtedy AA samo się uruchamia. Ale może w Huawei jest inaczej niż w Samsungu.

@Peter1976: wyłącz mirrorlink, zainstaluj android auto, nie uruchamiaj go, tylko podłącz USB do samochodu. Wcześniej zaciągnij hamulec ręczny. AA powinno w Samsungu wystartować samo. Jeszcze kwestia: jaki masz model Samsunga i którego Androida? :)

_________________
ex Swift III 1.3 (2007) | Swift V 1.2 SHVS (2018) | Vitara 1.4T 4WD AT (w drodze)


Na górę
Post: 21-03-2019, 21:26 
Offline

Rejestracja: 09-02-2019, 22:26
Posty: 40
U mnie AA działa na Xiaomi Mi A2 bez problemu. Na Huawei P8 testowałem. Również ok. Bez względu na rodzaj kabla, czy jest ręczny, czy nie, czy przed odpaleniem, czy po odpaleniu...


Na górę
Post: 22-03-2019, 09:32 
Offline

Rejestracja: 04-10-2016, 08:43
Posty: 104
Suzuki: S-Cross 1.4 AT AWD
Koledzy, Nie ma znaczenia czy uruchamialiście AA najpierw na telefonie. Ja robię to po każdej aktualizacji AA, a później bez problemu podpinam telefon do stacji.

Co do uruchamiania AA na telefonie po podpięciu BT do stacji to niepotrzebnie skonfigurowaliście takie coś w aplikacji. AA przy podłączaniu kablem samo się podpina do samochodu.

Potwierdzam teorię co do kabla - musi być dobrej jakości i przede wszystkim wspierać transmisję danych. Część tanich kabli (np. dodawanych do słuchawek, itp) posiada tylko żyły do ładowania. Wtedy AA nie zadziała.

_________________
Suzuki S-Cross FL 1.4 Allgrip AT Elegance Sun (2017)


Na górę
Post: 22-03-2019, 10:37 
Offline

Rejestracja: 07-02-2017, 19:30
Posty: 129
Suzuki: Vitara S AllGrip MT
No cudujecie strasznie. Czy AA było wcześniej włączane czy nie nie ma kompletnie znaczenia. Zawsze po instalacji na telefonie włączam aplikację, żeby zobaczyć czy działa. Na stronie AA też nie ma o tym mowy (chyba, że chodziło o to, żeby AA nie było włączone podczas podłączania telefonu do stacji - instrukcja Google nic o takiej konieczności nie mówi, więc zakładam, że włączone nie macie)
Instrukcja pierwszego podłączenia do stacji jest jasno opisana na stronach Google i podłączanie nowego telefonu zgodnie z tą instrukcją działało z każdym telefonem którego próbowałem i nie ma tam żadnej magii.
https://support.google.com/androidauto/ ... 8029?hl=en

Kabel musi posiadać linię danych - podłącz wcześniej kablem, którego chcesz użyć w aucie telefon do komputera i sprawdź, czy system wykrywa telefon jako źródło danych i czy możesz coś na ten telefon skopiować. Jeżeli możesz to kabel powinien działać.

Co do opcji automatycznego uruchamiania - BT samochodu nie powinien uruchamiać AA (i z tego co pamiętam to tak to jest domyślnie ustawione) - sama opcja Automatycznego uruchamiania może być włączona, i chyba domyślnie jest.

PS. Co do kabla, polecam takie chińskie krótkie kabelki z łamanym wtykiem, bardzo wygodne i telefon nie wystaje tak mocno:
https://www.joybuy.com/651471047.html


Na górę
Post: 22-03-2019, 11:25 
Offline

Rejestracja: 07-02-2011, 10:12
Posty: 6
Jasne. Mój samochód w ogóle nie wykrył telefonu, przypuszczam, że kabel z szuflady jest do d... Dziś spróbuję na oryginale. Z tego co piszecie powinien się połączyć i wtedy dopiero pokombinuję z ML lub AA. Jak dokładnie nazywa się ta aplikacja AA która wykorzystujecie?


Na górę
Post: 22-03-2019, 11:38 
Offline

Rejestracja: 04-10-2016, 08:43
Posty: 104
Suzuki: S-Cross 1.4 AT AWD
majlo pisze:
No cudujecie strasznie...

Widzę, że potwierdziłeś i rozwinąłeś mój przekaz :)

_________________
Suzuki S-Cross FL 1.4 Allgrip AT Elegance Sun (2017)


Na górę
Post: 22-03-2019, 11:38 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 925
Suzuki: Vitara
Android auto tak jak wyżej nic nie trzeba cudowac

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2045 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 171 72 73 74 7582 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl