Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 20-10-2018, 12:25

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1661 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 163 64 65 66 67 Następna
Autor Wiadomość
Post: 09-07-2018, 20:26 
Offline

Rejestracja: 22-05-2017, 21:34
Posty: 298
Moto G3 działa rewelacyjnie.
Tylko samodzielnie instalujesz Android Auto i trzeba pamiętać o ręcznej aktualizacji.
Zdarzyło mi się mieć za starą apkę i już nie pasowała do części serwerowej.


Na górę
Post: 09-07-2018, 21:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-04-2010, 15:49
Posty: 857
Lokalizacja: Warszawa
Dzięki, to znakomita wiadomość. Używałem Android Auto tylko w formie standalone, tzn. na samym telefonie (fajny ficzer automatycznego uruchamiania po połączeniu z konkretnym odbiornikiem bluetooth), bez łączenia ze stacją samochodową.


Na górę
Post: 29-07-2018, 12:05 
Offline

Rejestracja: 28-07-2018, 09:09
Posty: 26
Cześć.
Stacja multimedialna z wersji premium odtwarza mp3 z pendriva?

_________________
M16A


Na górę
Post: 29-07-2018, 13:07 
Offline

Rejestracja: 27-11-2017, 08:49
Posty: 33
Lokalizacja: Wrocław
Tak.
I nawet filmy odtwarza.

--
pozdr
janku


Na górę
Post: 29-07-2018, 13:16 
Offline

Rejestracja: 28-07-2018, 09:09
Posty: 26
janku pisze:
Tak.
I nawet filmy odtwarza.

--
pozdr
janku


robię coś zle lub moja jest zepsuta.

Wkładam pendrive do USB i nic sie nie dzieje. Wybieram w stacji> multimedia>i gniazdo USB i cisza; pojawia sie komunikat podłącz urzadzenie usb...

MP3 w pendrive sa bez katalogów, brak innych plików.

_________________
M16A


Na górę
Post: 29-07-2018, 13:38 
Offline

Rejestracja: 10-04-2011, 20:14
Posty: 76
Pendrive chyba musi być sformatowany w FAT32.


Na górę
Post: 29-07-2018, 14:38 
Offline

Rejestracja: 28-07-2018, 09:09
Posty: 26
ig2205 pisze:
Pendrive chyba musi być sformatowany w FAT32.

jest odpowiednio sformatowany, sprawdzałem 3 pendraki, zaden nie działa.
chyba gniazdo nie działa

_________________
M16A


Na górę
Post: 29-07-2018, 15:47 
Offline

Rejestracja: 18-04-2015, 17:02
Posty: 718
Podłącz coś innego pod USB żeby sprawdzić stan - telefon, dysk


Na górę
Post: 02-08-2018, 18:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04-06-2017, 21:55
Posty: 37
Lokalizacja: Godzikowice
Witam wyszła najnowsza wersja mapy 2018 na rok 2019


Na górę
Post: 10-08-2018, 05:38 
Offline

Rejestracja: 02-02-2017, 09:23
Posty: 325
Lokalizacja: Warszawa
Mam pytanie, czy po wgraniu najnowszej aktualizacji stacji wszystkie funkcje działają prawidłowo i bez zakłóceń? Pytam się , bo przy okazji przeglądu po roku, w serwisie chciano mi wgrać aktualizacje. Bez opłat i jak słyszałem proponowano to każdej osobie z vitarka. Ja trochę się spiesząc i nie byłem pewien czy po aktualizacji wszystko będzie hulać bez problemu, odmówiłem . Zachęcali mnie do ponownej u nich wizyty i dlatego moje pytanie.
Używam iPhone i CarPlay .


Na górę
Post: 10-08-2018, 07:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08-06-2017, 06:45
Posty: 590
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
CarPlay działa bardzo dobrze. Mam jedynie problem z muzyką z iP po BT. Telefon "widzi" stacje i myśli, że na niej odtwarza, ale w głośnikach nic nie gra. Muszę zobaczyć czy na iOS 12 też tak jest, bo zapomniałem sprawdzić.

_________________
Vitara 1.6 AT AllGrip Savanna Ivory/Black
Obsesyjny wielbiciel automatycznych skrzyń biegów


Na górę
Post: 10-08-2018, 07:22 
Offline

Rejestracja: 02-02-2017, 09:23
Posty: 325
Lokalizacja: Warszawa
Ale iOS 12 to jest chyba dopiero beta ?
A odbieranie połączeń i wybieranie głosowe działa bez zarzutu ?


Na górę
Post: 10-08-2018, 09:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08-06-2017, 06:45
Posty: 590
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Tak, beta, ale całkiem dopracowana i użyteczna.
Połączenia i wybieranie działają bez problemów.

_________________
Vitara 1.6 AT AllGrip Savanna Ivory/Black
Obsesyjny wielbiciel automatycznych skrzyń biegów


Na górę
Post: 11-08-2018, 14:36 
Offline

Rejestracja: 02-02-2018, 14:02
Posty: 24
Lokalizacja: Kalisz
Hej. Zastanawiam się nad obsługą kamery cofania przez stacje multimedialną SLDA. Widok z kamery jest wyłączany natychmiast po wyłączeniu wstecznego.
Mnie to trochę denerwuje bo przy manewrach parkingowych w innych autach np. Opel widok z kamery nie jest tak gwałtownie wyłączany.
Ja odruchowo spoglądam na ekran a tam już brak podglądu :-/
Sprawa jest prosta do zmiany pod względem programowym tylko wymaga aktualizacji. Jak Bosch z Suzuki sobie nie poradzą to zamontuję mały przekaźnik z opóźnianym wyłączaniem, który oszuka stację multimedialną.

_________________
S-Cross 1.0 "BORYS" :D


Na górę
Post: 11-08-2018, 20:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08-06-2017, 06:45
Posty: 590
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
@sipap248, dziś sprawdziłem i działa muzyka po BT z iP. Sprawdzałem na Spotify i Apple Music. Nie wiem dlaczego wcześniej nie działało. Albo to kwestia iOS 12, albo tego, że wgrałem w międzyczasie kilka mp3 przez iTunes. Wcześniej jak puszczałem muzykę przez BT to iP widział stację i myślał, że na niej odtwarza, ale nic nie było słychać. Jak klikałem w stacji w multimediach na BT, to wyskakiwał komunikat, że urządzenie nie zawiera żadnych plików muzycznych.

_________________
Vitara 1.6 AT AllGrip Savanna Ivory/Black
Obsesyjny wielbiciel automatycznych skrzyń biegów


Na górę
Post: 11-08-2018, 21:46 
Offline

Rejestracja: 02-02-2017, 09:23
Posty: 325
Lokalizacja: Warszawa
Dzięki za informację.


Na górę
Post: 11-08-2018, 22:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29-03-2015, 13:42
Posty: 739
mikepl pisze:
Widok z kamery jest wyłączany natychmiast po wyłączeniu wstecznego.


No tak jest prawie zawsze. Raz (od 2015 i prawie 80 tysięcy kilometrów) mi się nie wyłączył. Miałem podgląd tyłu przez pół godziny i 25 kilometrów w drodze do pracy, na światłach widziałem panie poprawiające makijaż i panów dłubiących w nosie. Próbowałem zgasić silnik i uruchomić ponownie - bez zmian. Miałem z tym jechać do serwisu ale po kilku godzinach postoju pod firmą wszystko wróciło do normy.

_________________
Pamiętasz co obiecywała?


Na górę
Post: 21-08-2018, 17:28 
Offline

Rejestracja: 16-05-2016, 11:39
Posty: 48
Mam problem AA działało, a teraz wyskakuje komunikat "Usługi Google Paly w tej chwili nie działają". O co chodzi, zainstalowałem najnowsze APK i też to samo :( . Android 8 na Mate 9.

_________________
Vitara 1.6 Premium 2WD


Na górę
Post: 21-08-2018, 18:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18-08-2017, 06:09
Posty: 88
Lokalizacja: Gliwice
Mam to samo.
A jest tam też ikonka Google (w muzyce) ale jak tam klikam to też wszystko puste


Na górę
Post: 21-08-2018, 18:45 
Offline

Rejestracja: 18-04-2015, 17:02
Posty: 718
Sprawdźcie czy nie ma aktualizacji aplikacji pod Google - na starej wersji nie pójdzie.


Na górę
Post: 21-08-2018, 19:38 
Offline

Rejestracja: 16-05-2016, 11:39
Posty: 48
Pobrałem już najnowsze apk (wersja ta sama co w sklepie play) i nic to nie daje.

_________________
Vitara 1.6 Premium 2WD


Na górę
Post: 21-08-2018, 21:22 
Offline

Rejestracja: 07-02-2017, 19:30
Posty: 72
Aż poszedłem zobaczyć, bo zmieniłem ostatnio system na android 8 i jescze nie testowałem AA.
Zainstałem ostatnią wersję z apkmirror.com ( 3.5.583024-release arm64-v8a). Wszystko działa tak jak na androidzie 6 (xiaomi). AA uruchamia się od razu po podłączeniu kabla.
Nokia 7 plus (Android 8.1 - czysty)
Ostatnie dostępne oprogramowanie do boscha.

Co do problemu. Widzę w internetach dużo tego typu problemów na huaweiach i xiaomi. Spróbujcie wyrzucić apke, zainstalować jeszcze raz i nadać wszystkie uprawnienia, które chce. Dodatkowo sprawdźcie, czy nie zatrzymaliście (bo na huaweiu chyba nie da się całkiem odinstalować) apki googla typu google muzyka, filmy itp.

PS. testowane na kablu USB-C i na przejściówce USB-USB-C za 2zł z allegro. Obie opcje działają.

_________________
Vitara S AllGrip MT


Na górę
Post: 22-08-2018, 07:12 
Offline

Rejestracja: 16-05-2016, 11:39
Posty: 48
oko50 pisze:
Mam to samo.
A jest tam też ikonka Google (w muzyce) ale jak tam klikam to też wszystko puste


Zainstaluj nowe apk usłgi google, dzisiaj tak zrobiłem i dodatkowo najnowsze apk AA.

https://www.apkmirror.com/apk/google-in ... 8-release/

_________________
Vitara 1.6 Premium 2WD


Na górę
Post: 25-08-2018, 11:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18-08-2017, 06:09
Posty: 88
Lokalizacja: Gliwice
Zainstalowałem co podlinkowałeś ale dalej to samo ale..... Jak włączyłem se ręcznie apkę to AA potem odtwarzał muzę. Znalazłem w telefonie opcje przy Google play zezwol na otwieranie przez inne aplikacje. Potem obadam, może to to.
A co z tą zakladką google, co tam ma być, z czego to korzysta?


Na górę
Post: 25-08-2018, 15:32 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 625
Android auto działa normalnie, nie ma najmniejszych problemów. Wiec zła wersję zainstalowaliście lub wasze telefony

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1661 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 163 64 65 66 67 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl