Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 16-12-2018, 23:44

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 165 66 67 68 69 Następna
Autor Wiadomość
Post: 20-09-2018, 21:16 
Offline

Rejestracja: 25-11-2016, 20:11
Posty: 11
sipap248 pisze:
Hip, hip hurra mapy google są już w CarPlay.


Jak to uruchomiłeś ? u mnie carplay nie widzi aplikacji.


Na górę
Post: 20-09-2018, 21:30 
Offline

Rejestracja: 02-02-2017, 09:23
Posty: 328
Lokalizacja: Warszawa
Ale masz zainstalowany iOS 12 w swoim telefonie ? Ja nic nie robiłem . Po podłączeniu telefonu i uruchomieniu CarPlay-a miałem już google maps wśród dostępnych aplikacji.


Na górę
Post: 20-09-2018, 21:44 
Offline

Rejestracja: 25-11-2016, 20:11
Posty: 11
Mam iOS 12 i wgrałem nowe oprogramowanie stacji a pomimo to aplikacje w CarPlayu pozostały bez zmian.


Na górę
Post: 21-09-2018, 00:41 
Offline

Rejestracja: 02-02-2017, 09:23
Posty: 328
Lokalizacja: Warszawa
Ja mam jeszcze stare oprogramowanie. Może jeszcze raz dodaj telefon do stacji? Jeszcze jedno co mi przyszło do głowy , ze ja podłączam fona kablowo a nie przez BT.


Na górę
Post: 21-09-2018, 10:36 
Offline

Rejestracja: 22-05-2017, 21:34
Posty: 325
Musisz uaktualnić aplikacje w telefonie.
Potrzebna jest zaktualizowana wersja Google Maps.

Nowe mapy działają nawet ze starszą wersją oprogramowania w stacji.

A i zwróć uwagę na kropki na dole ekranu startowego CarPlaya :). Mapy potrafią wylądowac na drugim ekranie i trzeba palcem przesunąć ekrany w stacji :)


Na górę
Post: 21-09-2018, 17:37 
Offline

Rejestracja: 25-11-2016, 20:11
Posty: 11
Faktycznie pomogło. Mam aktualizację ustawioną na "automatycznie" myślałem że dotyczy to nie tylko systemu a również aplikacji. Natomiast waze nie udało mi się uruchomić pomimo aktualizacji.


Na górę
Post: 22-09-2018, 18:59 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 653
Jeśli ktoś szuka są mapy i cid do stacji Boscha

https://forum.xda-developers.com/showth ... ?t=3326937

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 22-09-2018, 20:14 
Offline

Rejestracja: 05-03-2016, 23:09
Posty: 72
Lokalizacja: Krotoszyn
Elo ziomki.
Nactym filmiku gościu ujarzmił sobie android auto w dość ciekawy sposób.
https://youtu.be/bASKUOCAFWM

Teraz może sobie filmy oglądać pewno i yanosik zadziała neta przeglądać można.
Z tego co widzę to zainstalował aa_mirror.apk oraz aa_unlock. apk
Poustawiał kilka ptaszków i śmigają mu inne aplikacja.

Panowie nie wiem ile w tym prawdy.
Robił to ktoś?
Czy potrzeba roota? Czy pójdzie bez roota?
Ma ktoś linki do tych apek?

_________________
Vitara 1.6 Premium 2WD automat 2016


Na górę
Post: 22-09-2018, 21:59 
Offline

Rejestracja: 05-03-2016, 23:09
Posty: 72
Lokalizacja: Krotoszyn
Wygląda na to że to prawda.
Linki są do pobrania w poniższym linku wraz z dokładnym opisem.
Telefon wymaga jednak roota. Poinformuje o to aplikacja aa unlock zaraz po uruchomieniu i kliknięciu w unlock.
Uwaga na stronę z plukami aamirror i unlock - pobieranie zadziała dopiero po przełączeniu przeglądarki do wersji na komputer. Nie zadziała povieranie w wersji mobilbej,

https://forum.vw-passat.pl/topic/59925- ... k-youtube/

Jako ze roota nie mam nie wiem jakby zadziałało.

_________________
Vitara 1.6 Premium 2WD automat 2016


Na górę
Post: 23-09-2018, 13:40 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 653
Można pobrać na mobilnej wersji, wystarczy dać... Pobierz wszystko. Roota mam tylko na Mi5, tam zaś nie działa AA

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 24-09-2018, 15:44 
Offline

Rejestracja: 10-04-2011, 20:14
Posty: 80
U mnie działa w 100%, zrobione jak na tym filmie,instalacja trwała 15min. Telefon Huawei Nova 2 zrotowany magiskiem 17.1, AA wersja 3.6.583534.
Nie instalowałem innej wersji usług Google Play, działa na tej co jest w telefonie.


Na górę
Post: 23-10-2018, 20:53 
Offline

Rejestracja: 11-10-2017, 08:45
Posty: 8
Witam

Czy ktoś kto używa iOS’a spotkał się z problemem identyfikacji numeru? Stacja multimedialna ma dostęp do książki kontaktów jednak pokazuje tylko numer dzwoniącego nie powiązane go z kontaktem. Po rozparowaniu i ponownym sparowaniu nie ma problemu. Jednak po ponownym uruchomieniu samochodu problem powraca.

_________________
Suzuki Vitara 1.6 2WD Premium Galactic Grey Metallic


Na górę
Post: 23-10-2018, 21:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28-04-2015, 21:34
Posty: 79
Lokalizacja: Polska
Miałem to samo w Premium z 2015 r z telefonem Galaxy S8 i S9. Dzisiaj odebrałem nowego xleda i jeszcze nie patrzyłem czy jest tak samo. W salonie mówili, że ta stacja działa lepiej. Po paru dniach się przekonam...

_________________
xLed 1.4 t allgrip 2018 lift


Na górę
Post: 24-10-2018, 08:32 
Offline

Rejestracja: 07-02-2017, 19:30
Posty: 78
Mam to samo. Czasem jest numer, czasem nazwa z książki.

_________________
Vitara S AllGrip MT


Na górę
Post: 24-10-2018, 08:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08-06-2017, 06:45
Posty: 662
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Nie zauważyłem u siebie takiego problemu.

_________________
Vitara 1.6 AT AllGrip Savanna Ivory/Black


Na górę
Post: 24-10-2018, 12:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08-05-2018, 15:35
Posty: 9
U mnie też taki problem czasem się pojawia. Wersja stacji: 1850.2_170730. Na początku próbowałem usuwać telefon z listy i ponownie parować, ale teraz już nic z tym nie robię, bo zdarza się to raz na kilkanaście połączeń. Zauważyłem, że błąd występował częściej, gdy najpierw odpalałem samochód i dopiero wtedy bluetooth, w drugą stronę jest przeważnie OK.

_________________
Suzuki Vitara 1.6 4WD Premium [2018]
Suzuki SX4 1.6 4x4 [2011]


Na górę
Post: 24-10-2018, 20:04 
Offline

Rejestracja: 04-12-2016, 19:12
Posty: 192
Lokalizacja: małopolska
Chyba kolejność włączania też nie ma znaczenia: BT mam odpalony cały czas. Po prostu czasem stacja głupieje i pokazuje jakiś numer, bez powiązania ze wpisem w książce. Co ciekawe w tym samym czasie inne numery może pokazywać poprawnie... (Android 7, 8)

W sumie nie miałem z tym wielkiego problemu, więc nie testowałem w czym rzecz.
Ale gdybym teraz miał zgadywać w jakich warunkach się to dzieje to byćmoże kiedy ktoś dzwoni zanim stacja i telefon się 'dogadają' co do zawartości kontaktów? (mam wrażenie, że jeśli zaczynasz od podglądu kontaktów w stacji, to problem nie występuje)
A może to kłopot z wpisami w samym telefonie - czyli że specyficzny rodzaj wpisu czasem bywa źle odczytany (tu trzeba by sprawdzić czy błąd pojawia się zawsze na tych samych numerach)
A może kiedy do stacji próbuje się podłączyć równocześnie więcej niż jeden telefon? (Choć to chyba byłoby głupie z punktu widzenia protokołu BT? Z drugiej strony "czasem działa, czasem nie" też jest głupie) ;) ;)

_________________
Vitara 1.6 Premium 4WD


Na górę
Post: 29-10-2018, 08:19 
Offline

Rejestracja: 04-10-2016, 08:43
Posty: 53
To jest kwestia zapisanych numerów w telefonie. Też miałem ten problem w S-Crossie. Znalazłem aplikację na androida, która masowo poprawiała formatowanie numerów - konkretnie usuwała +48 z samego numeru, ale ustawiała flagę w google contacts (czyli telefonowanie działa po staremu, ale stacja już umie taki numer rozpoznać). Od tamtej pory zawsze identyfikuje. Co innego, że większość tras i tak jadę już na Android Auto :)

_________________
Suzuki S-Cross FL 1.4 Allgrip AT Elegance Sun


Na górę
Post: 29-10-2018, 14:20 
Offline

Rejestracja: 16-06-2015, 09:13
Posty: 7
Pomocy
przestało mi działać Android Auto instaluję różne wersje i albo nie chce się zainstalować albo się instaluje, ale się nie uruchamia


Na górę
Post: 06-11-2018, 16:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06-07-2017, 20:10
Posty: 104
Proszę o pomoc w temacie instalowania android auto na telefonie. Chciałem dzisiaj odpalić android auto w nowej vitarze ojca ale nie mogę zainstalować aplikacji Android Auto na telefonie (telefon Sony Xperia X). Pojawia się komunikat: "nie można zainstalować aplikacji" Android jest w wersji 8.0. Próbowałem też z ciekawości na samsungu note edge (Android 6.0) i też ten sam komunikat. Przegrzebałem neta i poza opisem podobnego problemu, nie znalazłem rozwiązania. Sam korzystam z apple car play i do tej pory nie sprawdzałem tej funkcjonalności. Czy jest dostępna lista telefonów kompatybilnych z AA czy jest to zależne od wersji androida?

_________________
Suzuki Vitara 1.6 2WD Premium


Na górę
Post: 06-11-2018, 17:05 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 653
Pobierz z apkmirror

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 06-11-2018, 17:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06-07-2017, 20:10
Posty: 104
akir pisze:
Pobierz z apkmirror

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Stamtąd właśnie pobierałem. Na youtube w komentarzach znalazłem informację, że w takich przypadkach trzeba pobrac plik arm bez 64 i faktycznie zadziałało :D

_________________
Suzuki Vitara 1.6 2WD Premium


Na górę
Post: 07-11-2018, 00:46 
Offline

Rejestracja: 27-11-2017, 08:49
Posty: 37
Lokalizacja: Wrocław
majlo pisze:
Czasem jest numer, czasem nazwa z książki.


u mnie stacja pokazuje numer, jeśli w telefonie jest on bez prefiksa +48
po dodaniu '+48' w kontakcie w telefonie, stacja pokazuje nazwę kontaktu


--
pozdr
janku


Na górę
Post: 07-11-2018, 08:03 
Offline

Rejestracja: 04-10-2016, 08:43
Posty: 53
Ciekawe, u mnie zadziałał odwrotny manewr :)
Musiałem pokasować z numerów +48, za to google przypisał im flagę kraj. Pewnie android wtedy z automatu dodaje prefiks, ale na samym numerze go nie widać. Dzięki temu stacja prezentuje u mnie nazwy dla tych numerów.

_________________
Suzuki S-Cross FL 1.4 Allgrip AT Elegance Sun


Na górę
Post: 11-11-2018, 10:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08-06-2017, 06:45
Posty: 662
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Czy Wam przełącza się tryb w wraz z włączaniem świateł?

Obrazek

Co bym nie włączył mam dzienny i w nocy stacja za jasno swieci. Można coś z tym zrobić, żeby nie trzeba było ręcznie ściemniać i rozjaśniać?

_________________
Vitara 1.6 AT AllGrip Savanna Ivory/Black


Ostatnio zmieniony 11-11-2018, 10:34 przez dominiq, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 165 66 67 68 69 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl