Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 13-12-2017, 23:50

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1422 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 146 47 48 49 5057 Następna
Autor Wiadomość
Post: 06-10-2017, 13:59 
Offline

Rejestracja: 05-12-2016, 11:37
Posty: 23
Dzisiaj dostałem taką informację od SMP
"Szanowny Panie,

Potwierdzamy, że na początku października bieżącego roku zostało wprowadzone nowe oprogramowanie (nr 1850)

Nowe oprogramowanie wprowadziło nowe funkcjonalności stacji multimedialnej m.in :

- Android Auto

- Język Polski w menu oraz komunikatach głosowych

Niemniej jednak ze względu na konieczność wprowadzenia poprawek do nowego oprogramowania - jego dostępność została wstrzymana, w chwili obecnej najwyższe możliwe oprogramowanie jest oznaczone nr 850.

Poprawionej wersji oprogramowania należy się wkrótce spodziewać.

Jak tylko uzyskamy takie wieści będziemy poprzez stacje ASO SUZUKI niezwłocznie informować naszych klientów.

Z poważaniem
"


Na górę
Post: 06-10-2017, 16:35 
Offline

Rejestracja: 05-05-2017, 06:02
Posty: 71
am72 pisze:
A jaka jest wersja AA?
2.6.573463 - release


Na górę
Post: 06-10-2017, 18:51 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 343
Mirek 3691 pisze:
Dzisiaj dostałem taką informację od SMP
"Szanowny Panie,

Potwierdzamy, że na początku października bieżącego roku zostało wprowadzone nowe oprogramowanie (nr 1850)

Nowe oprogramowanie wprowadziło nowe funkcjonalności stacji multimedialnej m.in :

- Android Auto

- Język Polski w menu oraz komunikatach głosowych

Niemniej jednak ze względu na konieczność wprowadzenia poprawek do nowego oprogramowania - jego dostępność została wstrzymana, w chwili obecnej najwyższe możliwe oprogramowanie jest oznaczone nr 850.

Poprawionej wersji oprogramowania należy się wkrótce spodziewać.

Jak tylko uzyskamy takie wieści będziemy poprzez stacje ASO SUZUKI niezwłocznie informować naszych klientów.

Z poważaniem
"
To odpisz im żeby się.. Heh

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 06-10-2017, 20:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29-03-2015, 13:42
Posty: 550
Ziolo pisze:
Nareszcie podczas pracy na android auto działa radio w tle nawet jak ustawione są mapy Google.
W 1840 też działało.



Ziolo pisze:
głośność komunikatów jest na bardzo wysokim poziomie
Zgadza się. I trudno jest utrafić z przyciszaniem, zanim naciśniesz komunikat się kończy i przyciszasz radio.



Avalanche pisze:
czy po przestawieniu języka na polski polecenia nawigacji są czytane w zrozumiały sposób (np. polskie znaki w nazwach ulic)?
Czy w poleceniu typu "skręć w prawo" występuje nazwa ulicy?

_________________
Pamiętasz co obiecywała?


Na górę
Post: 07-10-2017, 16:04 
Offline

Rejestracja: 05-10-2015, 08:10
Posty: 3
Lokalizacja: Ursus
Pomimo informacji od SMP na temat oprogramowania nr 1850 postanowiłem jednak nie czekać wgrać tą wersję samemu.
Przygotowałem pendraka i AA na telefonie wg instrukcji z tego forum. Aktualizowałem z wersji 830, mam Vitkę z marca 2016. Przez pierwsze kilka minut nic się nie działo i już myślałem, że porażka, ale w końcu ruszyło. Z tego co obserwowałem, to najpierw zaktualizował się Linux z 15 do 17, potem wgrał się soft 850 a następnie 1850. Stacja w tym czasie kilkakrotnie sama się restartowała aż zakończyła komunikatem aby wyjąć nośnik. Nie sprawdzałem czasu ale całość trwała około 45 min. Nie było potrzeby wyjmowania i wkładania pendraka w trakcie instalacji. Po podłączeniu smartfona (Galaxy A3) od razu rozpoczęła się konfiguracja Android Auto. Wygląda na to, że wszystko działa no i samochód przemówił ludzkim głosem. Pozdrawiam wszystkich


Na górę
Post: 09-10-2017, 09:10 
Offline

Rejestracja: 15-03-2017, 13:47
Posty: 20
Witam,
po instalacji wersji 1850 zauważyłem jeden błąd, mianowicie na niektórych stacjach radiowych nie wyświetlają się informacje o nich (nazwa, co grają itp.). Jest po prostu pusto.
Z drugiej jednak strony może to być wina ze strony nadawcy, choć przed instalacją wszystko było ok.

AA HHuaweii P8 Lite działa bez problemu.


Na górę
Post: 09-10-2017, 16:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28-04-2015, 21:34
Posty: 60
Lokalizacja: Polska
Nie mam tego problemu. Sprawdzałem na kilku stacjach radiowych i jest ok - wykonawca, tytuł itp, pokazują się normalnie. Vitara z marca 2015r, wcześniejsze oprogramowanie 1840.


Na górę
Post: 09-10-2017, 18:27 
Offline

Rejestracja: 15-03-2017, 13:47
Posty: 20
Przywróciłem do ustawień fabrycznych nie pomogło, niektóre stacje wyświetlają to z opóźnieniem więc może jak dłużej pochodzi na jednym kanale to zaskoczy.


Na górę
Post: 09-10-2017, 19:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28-04-2015, 21:34
Posty: 60
Lokalizacja: Polska
Sprawdzałem na RMF i Zetce. Po sekundzie lub 2 pokazało kto i co gra.


Na górę
Post: 09-10-2017, 20:43 
Offline

Rejestracja: 15-03-2017, 13:47
Posty: 20
RMF i Zet też bez problemu, stacji tych bardziej lokalnych nie odczytuje.


Na górę
Post: 09-10-2017, 20:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28-04-2015, 21:34
Posty: 60
Lokalizacja: Polska
Z lokalnymi to zawsze był problem. W Avensisie było z tym różnie. W Oplu miałem "wypasionego" Panasonica i też było tak samo. Myślę, że nie jest to wina stacji lub oprogramowania w Vitarze, tylko nadawcy. Zresztą w wieży podłączonej do kablówki jest to samo - co tylko to potwierdza.


Na górę
Post: 10-10-2017, 12:04 
Offline

Rejestracja: 13-02-2017, 15:29
Posty: 22
Lokalizacja: Jabłonna
Właśnie dzwonił mój dealer ze wspaniałą informacją, że już mogą aktualizować soft za jedyne 100 zł brutto.

_________________
Doświadczenie: Fiat 126p 600 1979r, Fiat 126p 650 1986r, Daewoo Tico 0,8 1998r, Mazda 323P 1,3 1997r, Citroen C1 1,0 2005r, Mazda 2 1,3 2008r, Skoda Octavia 1,6 2011r, Ford Focus 1,6D 2014r, Dacia Duster 1,5dCi 2010r., VITARA 1,6 PRM 2017r. :takjest:


Na górę
Post: 10-10-2017, 12:22 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 10207
Lokalizacja: CB - CIN - CT
Serwisy w mojej okolicy wstrzymały aktualizację (patrz pismo z SMP).


Na górę
Post: 10-10-2017, 14:46 
Offline

Rejestracja: 10-04-2011, 20:14
Posty: 57
Aktualizację wstrzymano wszędzie z powodu występujących błędów w niektórych stacjach - nie wiadomo o jakie stacje i błędy chodzi.
Wydano też zalecenie,aby powracać do wersji 850 gdy występują jakieś problemy, przy braku zostawić 1850.


Na górę
Post: 11-10-2017, 07:29 
Offline

Rejestracja: 13-02-2017, 15:29
Posty: 22
Lokalizacja: Jabłonna
Czyli za 100zł będą przeprowadzać na mnie testy. W takim razie wstrzymuję się.
Czy mamy jakieś potwierdzenie że w innych serwisach niż Gdynia i Wejherowo nie jest pobierana opłata? Najbardziej interesuje mnie Warszawa

_________________
Doświadczenie: Fiat 126p 600 1979r, Fiat 126p 650 1986r, Daewoo Tico 0,8 1998r, Mazda 323P 1,3 1997r, Citroen C1 1,0 2005r, Mazda 2 1,3 2008r, Skoda Octavia 1,6 2011r, Ford Focus 1,6D 2014r, Dacia Duster 1,5dCi 2010r., VITARA 1,6 PRM 2017r. :takjest:


Na górę
Post: 11-10-2017, 10:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14-04-2008, 11:03
Posty: 8
Lokalizacja: Mazowieckie
Dzień dobry,

Zrobiłem aktualizację z 850 do wersji 1850.2 Nie widzę żadnych problemów. AA działa, apple car play też, język Polski wygląda nieźle. W trakcie instalacji nie było zawieszania i stacja m... wykonała wszystko niemalże sama.
Serwis z Warszawy na moje pytanie poinformował mnie, przedwczoraj, że dla Suzuki Vitara nie przewiduję się aktualizacji z tego powodu zdecydowałem się na ten krok.

posiadam SUZUKI VITARA 4WD Premium, odebrana w czerwcu 2017.

_________________
Pozdrawiam,
Czarek


Na górę
Post: 11-10-2017, 15:04 
Offline

Rejestracja: 30-05-2016, 11:21
Posty: 13
w końcu na 1850 działa wszystko jak powinno :)


Na górę
Post: 11-10-2017, 15:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-01-2017, 18:26
Posty: 9
Zaktualizowane do 1850. Wreszcie "gada po ludzku" :D . AA działa bez zarzutu: są google maps i wybieranie głosowe :skoczek:


Na górę
Post: 11-10-2017, 18:11 
Offline

Rejestracja: 03-10-2017, 11:52
Posty: 47
Widzę, że Koledzy działają w pojedynkę tj. sam dla siebie. Z tego co przeczytałem problem jest szerszy i tylko szerokie
naciski mogą spowodować właściwe załatwienie sprawy. Pamiętam, że Koledzy z Peugeotem 301 i Citroenami mieli
swego czasu problemy z zanikiem reakcji pedału gazu. Dopiero zbiorowe nagłośnienie sprawy i zgłoszenie do TVN TURBO
i innych instytucji, zaskutkowało opracowaniem przez producenta nowego oprogramowania silnika i akcją jego wgrywania.
Pojedyncze, wcześniejsze reklamacje do ASO i Peugeot Polska nie przynosiły spodziewanych rezultatów.
Płacimy za pełnosprawne samochody, więc mamy prawo wymagać aby importerzy wywiązywali się ze swoich obowiązków.
Pamiętam, że kiedyś w Polmozbytach były odpowiednie służby odbioru jakościowego i one miały obowiązek pilnować
aby dostarczone samochody były zgodne z Technicznymi Warunkami Dostawy.


Na górę
Post: 11-10-2017, 18:58 
Offline

Rejestracja: 25-09-2017, 13:17
Posty: 4
Witam
Wgrali mi w ASO dziś 1850 v2.
Na początku chcieli 100 zł :) (auto odebrałem 3 tyg temu)
Trochę kłótni i po 30 min oddzwonili, i okazało się ze dla Vitar z 2017 update za free.

Wszystko działa po polsku ale nie uruchamia mi się AA. Czy to może być wina kabla lub wersji AA na Samsungu S8 ?

Przy pierwszym podłączeniu na chwilkę pojawił się AA na wyświetlaczu ale zaraz zgasło i cały czas jest komunikat żeby podłączyć smartfon

będę wdzięczny za podpowiedź

No i działa. ale zaczęło działać dopiero jak podłączyłem iphona (od razu działał) i po tym jak odłączyłem jabłko AA zaczęło działać :) cuda na kiju.


Na górę
Post: 12-10-2017, 07:50 
Offline

Rejestracja: 05-12-2016, 11:37
Posty: 23
majcher99 pisze:
Witam
Wgrali mi w ASO dziś 1850 v2.
Na początku chcieli 100 zł :) (auto odebrałem 3 tyg temu)
Trochę kłótni i po 30 min oddzwonili, i okazało się ze dla Vitar z 2017 update za free.

Wszystko działa po polsku ale nie uruchamia mi się AA. Czy to może być wina kabla lub wersji AA na Samsungu S8 ?

Przy pierwszym podłączeniu na chwilkę pojawił się AA na wyświetlaczu ale zaraz zgasło i cały czas jest komunikat żeby podłączyć smartfon

będę wdzięczny za podpowiedź

No i działa. ale zaczęło działać dopiero jak podłączyłem iphona (od razu działał) i po tym jak odłączyłem jabłko AA zaczęło działać :) cuda na kiju.

Burdel mają w tym SMP
totalna niekompetencja


Na górę
Post: 12-10-2017, 22:12 
Offline

Rejestracja: 16-09-2017, 08:06
Posty: 8
Chyba mam pecha :/

Suzuki vitara s z 2017 r,
Początkowo była wersja 850 (po angielsku i bez AA).
Zrobiłem aktualizację do 1850 - jest język polski.

Ale AA nie działa - próbowałem z dwoma telefonami (Honor 8 i Samsung galaxy s3) oraz straciłem nawigację (nie widzi satelit i pokazuje niemcy).

Ściągałem update z dwóch różnych źródeł.

Jutro chyba powrócę do 850.


Na górę
Post: 13-10-2017, 04:21 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 343
Na telefonie musi być zainstalowane AA zgodne z twoim procesorem. Po podłączeniu i nawet bez braku połączenia, na tel powinna wystąpić konfiguracja bt i klikanie dalej :&

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 13-10-2017, 07:19 
Offline

Rejestracja: 10-04-2011, 20:14
Posty: 57
Jaqb86 pisze:
Chyba mam pecha :/

Suzuki vitara s z 2017 r,
Początkowo była wersja 850 (po angielsku i bez AA).
Zrobiłem aktualizację do 1850 - jest język polski.

Ale AA nie działa - próbowałem z dwoma telefonami (Honor 8 i Samsung galaxy s3) oraz straciłem nawigację (nie widzi satelit i pokazuje niemcy).

Ściągałem update z dwóch różnych źródeł.

Jutro chyba powrócę do 850.

Też tak miałem.Pomogło wyjechanie z garażu na otwartą przestrzeń,reset stacji bez karty i sprawdź położenie "przełącznika" na karcie z nawigacją.
Po tym wszystkim ruszyło i działa do dzisiaj.


Na górę
Post: 13-10-2017, 07:45 
Offline

Rejestracja: 16-09-2017, 08:06
Posty: 8
Ok. Jeszcze spróbuje zrobić tak jak piszesz.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1422 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 146 47 48 49 5057 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl