Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 23-09-2018, 11:29

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość
Post: 19-02-2018, 12:52 
Offline

Rejestracja: 14-09-2016, 22:16
Posty: 50
Lokalizacja: Szczecin
Czy czujniki z vitary działają z s-crossem bez problemu? Felgi z vitary pasują, a jak jest z czujnikami?

_________________
S-Cross 1.6 AWD Pb


Na górę
Post: 19-02-2018, 19:00 
Offline

Rejestracja: 09-01-2010, 14:02
Posty: 2961
Lokalizacja: Kwidzyn
Według mojej dedukcji nie powinno być problemu. Kwestia przypisania pewnie tylko.

_________________
S-cross 1,6 Pb AWD


Na górę
Post: 19-02-2018, 19:05 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 10819
Lokalizacja: CB - CIN - CT
Jak kupowałem moje do Vitary, to w opisie było "Vitara 2015-, SX4 2013-", więc wygląda na to, że to to samo.


Na górę
Post: 19-02-2018, 20:53 
Offline

Rejestracja: 14-09-2016, 22:16
Posty: 50
Lokalizacja: Szczecin
Dzięki za pomoc.

_________________
S-Cross 1.6 AWD Pb


Na górę
Post: 21-02-2018, 08:18 
Offline

Rejestracja: 14-09-2016, 22:16
Posty: 50
Lokalizacja: Szczecin
Naszła mnie jeszcze wątpliwość...

Czy czujniki używane w innym aucie (tutaj z vitary idą do s-cross'a) zaadoptują się same?

_________________
S-Cross 1.6 AWD Pb


Na górę
Post: 21-02-2018, 09:09 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 10819
Lokalizacja: CB - CIN - CT
Np. tu
viewtopic.php?f=68&t=11803


Na górę
Post: 21-02-2018, 11:09 
Offline

Rejestracja: 14-09-2016, 22:16
Posty: 50
Lokalizacja: Szczecin
A powinienem znaleźć sam :skromny:
Czyli "Da sie" :skoczek:

_________________
S-Cross 1.6 AWD Pb


Na górę
Post: 11-03-2018, 16:02 
Offline

Rejestracja: 28-02-2018, 15:00
Posty: 4
Lokalizacja: Wrocław
Podepnę się pod temat czujników ciśnienia, otóż odebrałem nowy samochód z salonu parę dni temu i faktycznie jednej rzeczy nie sprawdziłem czyli komputera z pomiarami ciśnienia kół. W tej chwili przejechałem już kilkadziesiąt kilometrów i po sprawdzeniu komputera nie pokazuje żadnego ciśnienia . Co mi doradzicie walić do serwisu czy pojeździć do pierwszego serwisu na 1000 km i wtedy zgłosić?
Dodam tylko że przed wyjechaniem z salonu dałem inne opony do zmiany ( wielosezonowe ).
Czy jest możliwość że mi ściągli czujniki w serwisie?


Na górę
Post: 11-03-2018, 18:55 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 611
Mirmur4 pisze:
Podepnę się pod temat czujników ciśnienia, otóż odebrałem nowy samochód z salonu parę dni temu i faktycznie jednej rzeczy nie sprawdziłem czyli komputera z pomiarami ciśnienia kół. W tej chwili przejechałem już kilkadziesiąt kilometrów i po sprawdzeniu komputera nie pokazuje żadnego ciśnienia . Co mi doradzicie walić do serwisu czy pojeździć do pierwszego serwisu na 1000 km i wtedy zgłosić?
Dodam tylko że przed wyjechaniem z salonu dałem inne opony do zmiany ( wielosezonowe ).
Czy jest możliwość że mi ściągli czujniki w serwisie?
Jest wszystko ok, jeśli by nie było. Deska swiecila by pięknym pomarańczowym kolorem.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 11-03-2018, 21:13 
Offline

Rejestracja: 09-01-2010, 14:02
Posty: 2961
Lokalizacja: Kwidzyn
Ciśnienia nie sprawdzisz w czasie jazdy i przed wyruszeniem w trasę. Trzeba przejechać kawałek (nie wiem ile minimalnie) i sprawdzić po zatrzymaniu się. Gdyby coś było nie teges, to jak napisał akir, deska swieci na pomarańczowo i nie masz dostępu do informacji pokładowych. Już taki ten system TMPS suzukowy upośledzony. Nawet jak mi wywalił błąd (mało powietrza w jednym kole), to jak wyrównałem zgasło dopiero po przejechaniu jakiegoś odcinka drogi. Osobiście uważam ten system za największą wadę mojego samochodu.

_________________
S-cross 1,6 Pb AWD


Na górę
Post: 12-03-2018, 13:14 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 611
Ja pompowalem na stacji patrząc co pokazuje czujnik, wyrównalem i komunikat zgasł

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 12-03-2018, 13:20 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 10819
Lokalizacja: CB - CIN - CT
Dokładnie.
Jeżeli nic nie świeci na pomarańczowo, to jest OK.


Na górę
Post: 12-03-2018, 15:40 
Offline

Rejestracja: 28-02-2018, 15:00
Posty: 4
Lokalizacja: Wrocław
Faktycznie po pracy podjechałem pod dom i sprawdziłem na komputerze że pokazuje ciśnienie w kołach. Serdecznie dziękuję za wyczerpujące informacje.


Na górę
Post: 12-03-2018, 18:40 
Offline

Rejestracja: 09-01-2010, 14:02
Posty: 2961
Lokalizacja: Kwidzyn
Jest to denerwujące, zważywszy, że stara szkoła każe sprawdzać i korygować ciśnienie "na zimno". Czyli wielce skomplikowany system o kant tyłka rozbić, bo i tak trzeba z miernikiem ciśnienia biegać wokół samochodu.

_________________
S-cross 1,6 Pb AWD


Na górę
Post: 12-03-2018, 19:46 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 611
Po co biegać z czujnikiem? nie zrozumiałem tego

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 13-03-2018, 15:46 
Offline

Rejestracja: 09-01-2010, 14:02
Posty: 2961
Lokalizacja: Kwidzyn
Żeby sprawdzić przed wyjazdem w dłuższą trasę ciśnienie. Taki już jestem staromodny :)) i sprawdzam: olej, płyn w spryskiwaczach i od czasu do czasu ciśnienie w kołach. ;)

_________________
S-cross 1,6 Pb AWD


Na górę
Post: 14-03-2018, 05:20 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 611
To się robi tak, rzucasz okiem i mówisz dobre jest. Zanim wyjadę na drogę to już będzie świecić na pomarańczowo deska :)

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 12-04-2018, 07:11 
Offline

Rejestracja: 14-09-2016, 22:16
Posty: 50
Lokalizacja: Szczecin
Felgi i czujniki od Vitara działają jak ta lala. System nawet nie pisnął :)
Nie była konieczna adaptacja.

_________________
S-Cross 1.6 AWD Pb


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl