Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 20-07-2018, 15:29

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
Post: 15-06-2017, 11:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28-08-2016, 18:35
Posty: 13
Lokalizacja: Bydgoszcz
Witam

Mam problem z Navi Bosch ; GPS NIE podaje pozycji startuje z Niemczech. (fot.) :(
Nie wiem czy wina leży po stronie karty SD czy czujnika GPS (?)
Na tym forum pisał już ktoś w poście - "Suzuki Vitara 2015" z tym samym problemem.
Jak się czyta po forach to owy system multimedialny od Boscha sprawia duże problemy,,,jak nie Navi to Mirro...
Ludzie piszą do Boscha o problemach z urządzeniem a Bosch odsyła ich do Suzuki, masakra :zly:
Gdzieś doczytałem iż Nowy Suzuki Swift już ma nowy Soft jęz. polskim i bardziej dopracowanym systemem.
Jestem ciekaw czy będzie nam dane otrzymać nowy system-soft "AA"


Wracając do tematu mego problemu czy ktoś zna rozwiązanie; GPS brak podawania pozycji :placze: SATELLITE: 0

Obrazek

_________________
SX4 1.4 4WD 6MT PREMIUM


Na górę
Post: 24-06-2017, 16:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28-08-2016, 18:35
Posty: 13
Lokalizacja: Bydgoszcz
Odwiedziny w ASO i aktualizacja softu pomogło. Soft nic nowego nie wnosi.
Jest już dostępny soft od Swift-a 2017, ja osobiście nie mogłem go wgrać stracił bym gwarancje.

Pozdrawiam.

_________________
SX4 1.4 4WD 6MT PREMIUM


Na górę
Post: 27-06-2017, 09:07 
Offline

Rejestracja: 13-02-2017, 21:39
Posty: 35
A co wnosi ta wersja od Swift-a 2017? Jest język polski w niej i/lub Android Auto?

_________________
Vitara DDiS XLED 4WD


Na górę
Post: 28-08-2017, 21:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17-05-2016, 07:34
Posty: 238
Lokalizacja: PO
Właśnie jest android auto oraz polski język...szkoda że na razie dla scrossa nic nie ma. Niby czekają na update. Z moich doświadczeń wiem, że salon ma na prawdę nie wiele do powiedzenia w takich kwestiach. Jak mówią, że nie ma, to nie ma, proste. Muszą czekać na info od producenta, nie przeskoczą tego


Na górę
Post: 30-08-2017, 21:39 
Offline

Rejestracja: 14-11-2016, 19:24
Posty: 80
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Koledzy myślę iż śmiało możecie updatować stacje metodą z subforum Vitary II ja juz wgrałem soft i jest PL menu i Polski lektor w navi. Jest tez podobno ANdroid Auto :) Soft w Vitarze 2016 działa jak po maśle. A ASO niech czeka na aktualizacje:) Szkoda, że Ci co powinni mieć update pierwsi będą ostatni.

_________________
Czarna i zawsze brudna Vitara 1.6 VVT Premium 4WD


Na górę
Post: 01-09-2017, 15:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17-05-2016, 07:34
Posty: 238
Lokalizacja: PO
Ale po takim updated tracisz gwarancje

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 03-09-2017, 20:34 
Offline

Rejestracja: 14-11-2016, 19:24
Posty: 80
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
No to co kto woli :) Dla mnie gwarancja na ten element nie jest ważna, z resztą zawsze można zrobić downgrade lub jeżeli stacja się uwali wątpie że sprawdzą soft.

_________________
Czarna i zawsze brudna Vitara 1.6 VVT Premium 4WD


Na górę
Post: 04-09-2017, 06:38 
Offline

Rejestracja: 28-05-2017, 06:23
Posty: 9
Zinman pisze:
Koledzy myślę iż śmiało możecie updatować stacje metodą z subforum Vitary II ja juz wgrałem soft i jest PL menu i Polski lektor w navi. Jest tez podobno ANdroid Auto :) Soft w Vitarze 2016 działa jak po maśle. A ASO niech czeka na aktualizacje:) Szkoda, że Ci co powinni mieć update pierwsi będą ostatni.

Można linka skąd pobrać i jak wgrać?

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 05-09-2017, 21:59 
Offline

Rejestracja: 28-05-2017, 06:23
Posty: 9
Po aktualizacji do 1840 jest wszystko w pl nie dział tylko AA

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 13-09-2017, 11:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17-05-2016, 07:34
Posty: 238
Lokalizacja: PO
Hej czy po aktualizacji stracę gwarancje? I czy da się zrobić coś żeby działało android auto? I czy ewentualnie da się jakoś podłączyć telefon który nie ma mirror link do tego?

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 13-09-2017, 16:30 
Offline

Rejestracja: 28-05-2017, 06:23
Posty: 9
Z tego co ludzie piszą to traci się gwarancje ale zawsze przecież można wrócić do "oficjalnego" ;) Obawiam się że to nie jest możliwe. Mi niestety AA nie działa chociaż wybieram priorytet łączenia się z telefonem przez androida. Trzeba poczekać na następny soft. Ale za to głosowo po polsku można wybierać połączenia :)

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 14-09-2017, 09:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17-05-2016, 07:34
Posty: 238
Lokalizacja: PO
A ktoś poradził sobie z podłączeniem mirror link z szajsungiem?

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 30-09-2017, 14:00 
Offline

Rejestracja: 12-12-2016, 16:20
Posty: 8
Dzisiaj przy przeglądzie w ASO w Wałbrzychu wgrali soft PL. Działa Android Auto - przetestowałem z mapami google i spotify . Wszystko działa aż miło - tyle, że trzeba podpinać kablem. W menu jest wybór czy chcesz mieć Mirrorlink czy Android Auto. Działa bez hamulca ręcznego podczas jazdy.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


Na górę
Post: 01-10-2017, 05:30 
Offline

Rejestracja: 28-05-2017, 06:23
Posty: 9
1850 zainstalowane :) Wszystko działa razem z android auto. W końcu :)

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 01-10-2017, 11:30 
Offline

Rejestracja: 03-09-2007, 18:11
Posty: 131
daniello12 pisze:
Dzisiaj przy przeglądzie w ASO w Wałbrzychu wgrali soft PL. Działa Android Auto - przetestowałem z mapami google i spotify . Wszystko działa aż miło - tyle, że trzeba podpinać kablem. W menu jest wybór czy chcesz mieć Mirrorlink czy Android Auto. Działa bez hamulca ręcznego podczas jazdy.


No w końcu, pozostaje nadzieja, że inne ASO też się wezmą za ten soft. A zespół muzyczny na wyświetlaczu zacny, bardzo zacny, jeden z tych naznaczniejszych 8)

_________________
SCross PB 4X4 Xled + Liana 1,6 PB


Na górę
Post: 02-10-2017, 08:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17-05-2016, 07:34
Posty: 238
Lokalizacja: PO
Ja jade na przegląd zerowy w tym tygodniu, może już też będą mieli! A jak nie to jade do Wałbrzycha :D


Na górę
Post: 02-10-2017, 10:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17-05-2016, 07:34
Posty: 238
Lokalizacja: PO
A trzeba mieć Navi żeby wgrali ten update ? Bo ja nie mam :/


Na górę
Post: 03-10-2017, 07:39 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 10696
Lokalizacja: CB - CIN - CT
M3ntoR pisze:
A trzeba mieć Navi żeby wgrali ten update ? Bo ja nie mam :/

Nie.


Na górę
Post: 03-10-2017, 20:06 
Offline

Rejestracja: 23-03-2016, 23:12
Posty: 37
Witam! Kilka słów o mojej stacji multimedialnej... Po jakimś czasie zaczęła się zawieszć (biały ekran, następnie gaśnie i uruchamia się ponownie) zgłosiłem do ASO... wygrali nowy soft i jakiś czas było ok. Po pewnym czasie sytuacja się powtórzyła ponownie zgłosiłem i tym razem nie dało się wgrać nowego softu - stacja "odmówiła" współpracy (taką informację otrzymałem od pracownika serwisu) w związku z powyższym czekam na wymianę...

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka


Ostatnio zmieniony 03-10-2017, 20:25 przez airbuss, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: 06-10-2017, 15:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21-08-2016, 20:48
Posty: 14
Dzisiaj otrzymałem oficjalną informację dotyczącą aktualizacji softu w Bosch'u:

"Szanowny Panie,

Potwierdzamy, że na początku października bieżącego roku zostało wprowadzone nowe oprogramowanie (nr 1850)
Nowe oprogramowanie wprowadziło nowe funkcjonalności stacji multimedialnej m.in :
- Android Auto
- Język Polski w menu oraz komunikatach głosowych
Niemniej jednak ze względu na konieczność wprowadzenia poprawek do nowego oprogramowania - jego dostępność została wstrzymana, w chwili obecnej najwyższe możliwe oprogramowanie jest oznaczone nr 850.
Poprawionej wersji oprogramowania należy się wkrótce spodziewać.
Jak tylko uzyskamy takie wieści będziemy poprzez stacje ASO SUZUKI niezwłocznie informować naszych klientów.
Z poważaniem

Andrzej Kowalski
Specjalista ds. serwisu
Dział Serwisu

SUZUKI MOTOR POLAND SP. Z O.O.
ul. Połczyńska 10
01-378 Warszawa


Na górę
Post: 06-10-2017, 19:11 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 10696
Lokalizacja: CB - CIN - CT
Dobre, a już prawie się umówiłem na aktualizację :D


Na górę
Post: 26-10-2017, 08:18 
Offline

Rejestracja: 26-10-2017, 08:13
Posty: 5
witam,

czy update jest (bedzie) darmowy?


Na górę
Post: 26-10-2017, 08:19 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 563
forestq pisze:
witam,

czy update jest (bedzie) darmowy?
Tak i nie, wszystko zależy od serwisu.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 26-10-2017, 08:23 
Offline

Rejestracja: 26-10-2017, 08:13
Posty: 5
jaki moze byc koszt update?

oraz: poniewaz nie mam jeszcze karty BOSH, a mam inna nawigacje z autoMapa, jest mozliwosc zakupienia karty BOSH i przegrania na nia moich map? tak aby to dzialalo?
Z gory dzieki za info


Na górę
Post: 26-10-2017, 08:24 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 563
Stacja Bosch działa z kartą od Suzuki sygnowana bosch

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl