alex77 pisze:
Tak, jestem już po przeglądzie i zapłaciłem dokładnie 650, 04 zł i sam byłem zdziwiony jak przed przeglądem zapodali mi te ceny. Przecież to 350 zł różnicy a to sporo i nawet jak ktoś jest z Wrocławia to i tak bardziej mu się chyba do Lubina opłaca jechać bo jeszcze w kieszeni zostanie. Ja sie nawet nie zastanawiałem bo i nie było nad czym.
Jako, że zbliżam się właśnie do przeglądu po 40 tyś. to zadzwoniłem do paru serwisów w okolicy (Tarnów/Kraków) i cena przeglądu jest generalnie taka sama tj. 1150 zł, ale przegląd trwa ok. 3-4 godz i wymieniają jakieś uszczelki i regulują luzy itd. (nie zanotowałem tego, muszę sprawdzić jeszcze w książce serwisowej i wtedy będę w stanie powiedzieć dokładnie o jakie elementy chodzi, bo nie chcę wprowadzać w błąd). Zastanawiam się, czy kwota jest współmierna do wykonywanych czynności (z wypowiedzi powyżej wynika, że inne serwisy ograniczają się tylko do wymiany płynu hamulcowego, oleju, i filtrów+przegląd blacharski). Oczywiście nie liczę tutaj standardowej zniżki 10% na robociznę, części oraz 40% na olej. Całościowo powinno wyjść poniżej 1000 zł, ale nadal ma się to nijak do tego co kolega napisał wyżej, a jednak do tej pory Tarnów należał raczej do tych tańszych serwisów.