Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 19-03-2019, 20:27

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Post: 12-11-2018, 18:54 
Offline

Rejestracja: 18-10-2018, 17:22
Posty: 3
hej jestem świeżak więc wybaczcie

s-cross zakupiony we wrześniu w listopadzie kopatybilny telefon S9+ i pojawia się problem. Po podłączeniu na kablu. Stacja widzi telefon i pokazuje połączono z samsung s9+. Na telefonie informacja, że urządzenie połączone z samochodem. A po kliknięciu w ekran(w części przeznaczonej na telefon - Prawa dolna ćwiartka) brak apek, nic zero pusty ekran , dodam że na telefonie zainstalowane aplikacje zgodne z mirrrolink : RockScout (przeze mnie) i fabrycznie carmodeStub. Nie wiem jak to ogarnąć???


Na górę
Post: 31-12-2018, 19:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11-12-2017, 14:22
Posty: 2
Lokalizacja: W-wa
Cześć,

Sprawdź jakie oprogramowanie wewnętrzne (ang. firmware) ma stacja multimedialna Boscha (SLDA). Jeżeli coś w okolicy 850 to raczej nie zadziała.

Jak sprawdzić wersję oprogramowania SLDA w Twoim aucie. Proste. Włącz radio. Naciśnij w prawym górnym rogu "domek" a potem w prawym dolnym rogu przytrzymaj dłużej "dwa kółka zębate". Wyskoczy ekran diagnostyczny. Znajdź na ekranie ramkę ze słowem 'Version' i naciśnij to pole. W lewej górnej części ekranu zobaczysz wersję. Jak chcesz to zrób fotę i wrzuć na forum.

Aha! Jeszcze pamiętaj o dobrej jakości kablu USB między telefonem a samochodem. Najlepiej kup oryginał. Jak się przejechałem dwa razy i od tego momentu kupuję tylko firmowe, nawet nie tej samej firmy co telefon ale jakiejś rozsądnej mark. Jakiej... nie będzie lokowania produktów :P

Nie obraź się; jak nie wiesz o co chodzi to jedź do serwisu. Zaoszczędzisz sobie nerwów. Niech oni sprawdzą a może przy okazji wgrają nową wersję. Jak jesteś odważny to działaj :)

Jak dojdę do siebie to może skręcę jakiś film i wrzucę. Na razie choruję.

_________________
Pozdrawiam :ok:
FreshFrogh 8)
---
Użytkownik służbowego SX4 S-Cross 1.4T AWD AT
Przejechane: ~43 Kkm.


Na górę
Post: 03-01-2019, 13:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17-05-2016, 07:34
Posty: 266
Lokalizacja: PO
Jeśli już będziesz jechał do serwisu, to broń Boże nie mów, że "chciałbyś zaktualizować software" bo zapłacisz +/- 100 zł.
Powiedz po prostu że nie działa Mirror Link albo Android Auto i że mają to naprawić :) Wtedy na bank wgrają aktualizację i nie zapłacisz za to :)


Na górę
Post: 03-01-2019, 21:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21-08-2018, 20:14
Posty: 99
Lokalizacja: Śląsk
Pamiętaj, że w stacji ustawia się priorytet dla Android Auto albo Mirrorlink. Trzeba wejść w ekran podłączenia smartfona (prawy dolny róg głównego menu) i nacisnąć przycisk ustawień (prawy dolny róg stacji). Jeżeli chcesz uruchomić Android Auto, a masz ustawiony priorytet dla Mirrorlink - nie zadziała. I odwrotnie.

_________________
1997 Suzuki Swift 1.3 GLX - był
2014 Suzuki Swift Premium - był
2018 Suzuki Swift 1.2 Elegance - jest


Na górę
Post: 11-01-2019, 16:26 
Offline

Rejestracja: 18-10-2018, 17:22
Posty: 3
ok byłem w serwisie. Wnioski serwisu wszystko jest według nich ok. Podłączyli telefon z jabłuszkiem(swój) i chodzi !!! wersja oprogramowania według serwisu najnowsza i nic innego nie maja. Diagnoza coś nie tak z moim telefonem. Telefon nówka, niby według listy suzuki kompatybilny s9+.
Dołączam kilka zdjęć. Telefon przez mirrolink niby połączony ale nic na ekranie samochodu na telefonie info że połączono???? Jak włącze priorytet dla Android Auto w ogóle brak reakcji


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


Na górę
Post: 11-01-2019, 17:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-04-2010, 15:49
Posty: 961
Lokalizacja: Warszawa
Nie znajduję informacji o zainstalowaniu aplikacji Android Auto na telefonie (wspominasz tylko o MirrorLink) -- zrób to. Znajdziesz ją na apkmirror. Wtedy po połączeniu kablem z samochodem odpalasz Android Auto i prawy dolny kafelek powinien pokazać logo AA.


Na górę
Post: 11-01-2019, 17:10 
Offline

Rejestracja: 18-10-2018, 17:22
Posty: 3
Android auto z apkmirror również zainstalowane i wypróbowane i nic z tego w ogóle się nie pokazuje?? Dziś próbowałem innego samsunga J5 i tak samo brak reakcji


Na górę
Post: 28-01-2019, 20:14 
Offline

Rejestracja: 28-01-2019, 19:00
Posty: 6
Cześć! Jestem nowy na forum i właśnie przymierzam się do kupna S-Crossa. Wśród wielu, wielu pytań i wątpliwości, które mam, pojawiło się również to dotyczące systemu multimedialnego. Tak się składa, że mój telefon nie znalazł się w gronie nielicznych szczęśliwców, które łączą się z Mirror Linkiem, ale odnalazłem w sieci, także w kilku wątkach na tym na forum, że stacja w Suzuki obsługuje Android Auto. Z kolei w żadnych materiałach oficjalnych AA nie jest wymieniane, podobnie w salonie powiedziano mi, że tylko Apple CarPlay i Mirror Link.

Pewnie pytam o rzeczy dla Was oczywiste, ale byłbym niezmiernie wdzięczny za wyjaśnienie, jak to w końcu jest z obsługą AA w S-Crossie? Jest? Nie ma? Jeśli jest od którejś wersji systemu multimedialnego, to dlaczego w samochodzie z nowego rocznika miałaby się ta wersja nie znaleźć? I jeśli tak jest, jak w ostatnim pytaniu, to co radzicie, żeby jednak mieć wersję systemu z obsługą AA. :)


Na górę
Post: 28-01-2019, 20:40 
Offline

Rejestracja: 16-01-2019, 06:27
Posty: 14
Lokalizacja: Podkarpacie
czerek pisze:
Android auto z apkmirror również zainstalowane i wypróbowane i nic z tego w ogóle się nie pokazuje?? Dziś próbowałem innego samsunga J5 i tak samo brak reakcji

A jakiego androida masz zainstalowanego?Bodajże od 6.0 dopiero "chodzi".
Jutro odbieram swojego bolida to sprawdzę czy AA działa.


Na górę
Post: 29-01-2019, 08:36 
Offline

Rejestracja: 01-01-2018, 22:01
Posty: 4
Android Auto działa na stacji multimedialnej Suzuki. Czasami pojawiają się problemy z uruchomieniem (być może tylko u mnie) ale wtedy pomaga wyczyszczenie pamięci usług Google Play oraz ponowna instalacja AA.


Na górę
Post: 29-01-2019, 16:46 
Offline

Rejestracja: 16-01-2019, 06:27
Posty: 14
Lokalizacja: Podkarpacie
swiiift pisze:
Android Auto działa na stacji multimedialnej Suzuki. Czasami pojawiają się problemy z uruchomieniem (być może tylko u mnie) ale wtedy pomaga wyczyszczenie pamięci usług Google Play oraz ponowna instalacja AA.

No były problemy przy uruchomieniu, ale wreszcie mój xiaomi redmi z apką AA zadziałał.Banan na gębie, jak ładnie chodzi ze stacją multimedialną :takjest: :takjest: :takjest: .


Na górę
Post: 29-01-2019, 17:33 
Offline

Rejestracja: 28-01-2019, 19:00
Posty: 6
jozinek pisze:
swiiift pisze:
Android Auto działa na stacji multimedialnej Suzuki. Czasami pojawiają się problemy z uruchomieniem (być może tylko u mnie) ale wtedy pomaga wyczyszczenie pamięci usług Google Play oraz ponowna instalacja AA.

No były problemy przy uruchomieniu, ale wreszcie mój xiaomi redmi z apką AA zadziałał.Banan na gębie, jak ładnie chodzi ze stacją multimedialną :takjest: :takjest: :takjest: .



Dzięki za takie dobre wiadomości. :) Ale macie pomysł, dlaczego obsługa AA jest, sam nie wiem, jak to nazwać...ukryta? :roll:


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl