Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 09-12-2018, 22:52

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
Post: 26-02-2018, 19:45 
Offline

Rejestracja: 25-02-2018, 20:47
Posty: 8
euro_tuned pisze:
Largo pisze:
Witam

Mam problem z Navi Bosch ; GPS NIE podaje pozycji startuje z Niemczech. (fot.) :(
Nie wiem czy wina leży po stronie karty SD czy czujnika GPS (?)
Na tym forum pisał już ktoś w poście - "Suzuki Vitara 2015" z tym samym problemem.
Jak się czyta po forach to owy system multimedialny od Boscha sprawia duże problemy,,,jak nie Navi to Mirro...
Ludzie piszą do Boscha o problemach z urządzeniem a Bosch odsyła ich do Suzuki, masakra :zly:
Gdzieś doczytałem iż Nowy Suzuki Swift już ma nowy Soft jęz. polskim i bardziej dopracowanym systemem.
Jestem ciekaw czy będzie nam dane otrzymać nowy system-soft "AA"


Wracając do tematu mego problemu czy ktoś zna rozwiązanie; GPS brak podawania pozycji :placze: SATELLITE: 0



Largo widzę w stopce, że masz wersję Premium a w niej nie ma nawigacji. Skąd więc u Ciebie navi? Można dobrać jako akcesorium?


Ależ w Premiumach i Elegance jest system z navi oczywiście po dokupieniu karty (200 złociszy na ebay). Z katalogów i gdy kupowałem swoje auto widziałem, że nie ma navi w standardzie w Comfortach.
I jeszcze taka uwaga do MirrorLink. W Galaxy S7 działa, a na stronie https://mirrorlink.com/ możecie sprawdzić swoje modele telefonów czy obsługują mirror lub w telefonie wchodząc w ustawienia/połączenia/więcej ustawień połączenia i powinno ty być MirrorLink, a jak nie ma to kiszka. Jednak sam mirror nic nie pomoże bez apki kompatybilnej z nim. No i nie wszystkie kable USB zapewniają transfer danych.

Mam pytanie do kolegów z nowym softem PL do SLDA Bosch. Czy działa wam poprawnie głosowe wybieranie kontaktów z książki telefonicznej przy połączeniu telefonicznym? Czy trzeba polskie nazwy wypowiadać po angielsku? I czy czyta wam smsy po polsku?


Na górę
Post: 26-02-2018, 20:25 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 652
Mirror link wszyscy mają głęboko, gdy jest android auto. Co do wybierania głosowego zależy czy korzystasz z asystenta samochodu czy Google. Ja używam asystenta google jest szybszy, zdecydowanie sympatyczniejszy. Asystent suzuki nie wiem w jakim języku trzeba do niego mówić, on albo nie rozumie - lub nie można wybrać podanego kontaktu. Inaczej się do niego mówi inaczej czyta nazwy kontaktów. Potrafi czytać sms w języku przypominającym polski ;] Asystenta google wyzwalamy przyciskiem na a kierownicy 2s trzymając. Pozwala także tworzyć i wysyłać sms podczas jazdy.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 09-03-2018, 17:26 
Offline

Rejestracja: 04-01-2018, 00:14
Posty: 33
Po długim oczekiwaniu w środę wieczorem odebrałem swojego S Crossa.
Nie mam karty nawigacji ale słyszałem, że można ściągnąć na telefon Android Auto.
Chciałem to zrobić, ale pojawił się komunikat, że produkt jest niedostępny w naszym kraju.
Ktoś coś może doradzić?
Czy ktoś ma i używa czy lepiej zakupić na allegro kartę?


Na górę
Post: 09-03-2018, 18:01 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 652
Wpisz w Google Android auto apk pobierz i zainstaluj

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 12-03-2018, 08:57 
Offline

Rejestracja: 04-10-2016, 08:43
Posty: 50
Było już nie raz... AndroidAuto trzeba ściągnąć spoza Sklepu Play.
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/

_________________
Suzuki S-Cross FL 1.4 Allgrip AT Elegance Sun


Na górę
Post: 12-03-2018, 23:00 
Offline

Rejestracja: 04-01-2018, 00:14
Posty: 33
Dzięki!ściągnięte i wszystko już działa.


Na górę
Post: 13-03-2018, 23:46 
Offline

Rejestracja: 13-03-2018, 21:20
Posty: 4
Witam
Przy wrzuceniu biegu ginie obraz w panelu multimedialnym z telefonu!!! Czy można temu jakoś zaradzić ?


Na górę
Post: 14-03-2018, 05:21 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 652
Każdy bieg czy tylko wsteczny? Jeśli wsteczny to powinna załączyć Sir kamera cofania.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 14-03-2018, 08:15 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 10920
Lokalizacja: CB - CIN - CT
marecki,
Tak ma być, żebyś nie oglądał śmiesznych filmików z Youtube podczas jazdy.
Bez ingerencji w instalację nie da się tego obejść.


Na górę
Post: 14-03-2018, 09:14 
Offline

Rejestracja: 13-03-2018, 21:20
Posty: 4
Głównie chciałem korzystać z map .Dzięki za info:)


Na górę
Post: 14-03-2018, 09:22 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 10920
Lokalizacja: CB - CIN - CT
Zobacz tu:
viewtopic.php?f=23&t=12153&start=25


Na górę
Post: 17-03-2018, 15:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12-02-2018, 11:36
Posty: 67
Lokalizacja: Szczecin
a działa komuś android auto na samsung s8+ ?
ja nie mogę zainstalować nawet aplikacji mimo próby z zewnętrznego źródła

_________________
1.4 6MT Premium
2018


Na górę
Post: 17-03-2018, 15:38 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 652
Zła wersja aplikacji, dlatego się nie instaluje

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 17-03-2018, 16:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12-02-2018, 11:36
Posty: 67
Lokalizacja: Szczecin
akir pisze:
Zła wersja aplikacji, dlatego się nie instaluje

a możesz bardziej mnie naprowadzić
walczę od tygodnia i ni chu ,chu

_________________
1.4 6MT Premium
2018


Na górę
Post: 17-03-2018, 16:37 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 652
Pobierz z appk mirror pod swój telefon, pod dana architekture.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 19-03-2018, 09:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20-04-2006, 16:14
Posty: 88
Lokalizacja: Rzeszów
Na apkmirror masz wersje arm i arm64. Na S8+ powinna banglać arm64 (w sumie to arm też powinna). Na pewno nie zadziała x86 i x86_64 bo to nie ten procek.

_________________
hrabia
S-Cross happy rider


Na górę
Post: 22-06-2018, 09:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28-08-2016, 18:35
Posty: 13
Lokalizacja: Bydgoszcz
euro_tuned pisze:
Largo pisze:
Witam

Mam problem z Navi Bosch ; GPS NIE podaje pozycji startuje z Niemczech. (fot.) :(
Nie wiem czy wina leży po stronie karty SD czy czujnika GPS (?)
Na tym forum pisał już ktoś w poście - "Suzuki Vitara 2015" z tym samym problemem.
Jak się czyta po forach to owy system multimedialny od Boscha sprawia duże problemy,,,jak nie Navi to Mirro...
Ludzie piszą do Boscha o problemach z urządzeniem a Bosch odsyła ich do Suzuki, masakra :zly:
Gdzieś doczytałem iż Nowy Suzuki Swift już ma nowy Soft jęz. polskim i bardziej dopracowanym systemem.
Jestem ciekaw czy będzie nam dane otrzymać nowy system-soft "AA"


Wracając do tematu mego problemu czy ktoś zna rozwiązanie; GPS brak podawania pozycji :placze: SATELLITE: 0

Obrazek


Largo widzę w stopce, że masz wersję Premium a w niej nie ma nawigacji. Skąd więc u Ciebie navi? Można dobrać jako akcesorium?


Przy zakupie auta otrzymałem sporo dodatków w tym navi. ;)

_________________
SX4 1.4 4WD 6MT PREMIUM


Na górę
Post: 23-07-2018, 09:34 
Offline

Rejestracja: 26-10-2017, 08:13
Posty: 6
zrobilem upgrade do nowej wersji AA 3.4.5825 (zainstalowalem od nowa)
na telefonie wlacza sie bez problemu lecz kiedy podlanczam kablem do samochodu, nic sie nie dzieje

co to moze byc? Tez macie moze problem z nowa wersja?


Na górę
Post: 23-07-2018, 11:18 
Offline

Rejestracja: 02-02-2018, 14:02
Posty: 24
Lokalizacja: Kalisz
Obecnie mam wersje 3.3.582064 i działa bez problemów. Bedę w czwartek w domu to zainstaluje i sprawdzę jak u mnie nowa wersja się zachowa.

_________________
S-Cross 1.0 "BORYS" :D


Na górę
Post: 23-07-2018, 11:36 
Offline

Rejestracja: 04-10-2016, 08:43
Posty: 50
U mnie najnowsza wersja AA 3.4.582534 działa raczej bez problemu. Zwykle aktualizuję od razu jak wychodzi nowa wersja AA i na szczęście nie musiałem wracać do poprzednich.

Przyznaję, że raz na 15-20 podłączeń stacja po prostu nie zauważa, że jest AA, mimo że sam telefon wygląda jakby był podpięty (prezentuje czarny ekran z informacją o spięciu Android Auto). Tutaj winię stację i mam nadzieję, że poprawią to w nowym update.

_________________
Suzuki S-Cross FL 1.4 Allgrip AT Elegance Sun


Na górę
Post: 12-11-2018, 11:07 
Offline

Rejestracja: 19-05-2016, 06:56
Posty: 191
Czy ktoś z Was orientuje się może, czy kupno karty z mapą na Allegro/OLX do stacji, w której nie była fabrycznie zainstalowana nawigacja - "zadziała"? Chodzi mi o to, czy taka karta instaluje mapy w urządzeniu, w którym nie było wcześniej nic i hula. Stacja w nowym samochodzie z tego roku, więc z aktualną wersją - interfejs polski, AA działa bez zarzutu...


Na górę
Post: 12-11-2018, 11:09 
Offline

Rejestracja: 16-12-2016, 19:47
Posty: 652
Navigacja jest w samochodzie mapy uruchamiają się z karty. Będzie wszystko działać

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: 12-11-2018, 11:23 
Offline

Rejestracja: 19-05-2016, 06:56
Posty: 191
Dzięki za szybką odpowiedź!


Na górę
Post: 12-11-2018, 11:24 
Offline

Rejestracja: 19-05-2016, 06:56
Posty: 191
A w końcu to są mapy TomToma czy Garmina?


Na górę
Post: 13-11-2018, 07:57 
Offline

Rejestracja: 04-10-2016, 08:43
Posty: 50
Moim zdaniem to są mapy HERE - dawna firma mapowa Nokii. Nawet na kartach z eBay pojawia się czasem takie info.

_________________
Suzuki S-Cross FL 1.4 Allgrip AT Elegance Sun


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl