Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 19-09-2018, 08:20

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Post: 01-02-2018, 17:49 
Offline

Rejestracja: 01-02-2018, 17:27
Posty: 1
Witam,
mam problem z Suzuki Wagon r+ 1.3 56KW 2003. O jakiegoś czasu na pulpicie pojawiła się pomarańczowa ikona silnika, auto "muliło" i wchłaniało większe ilości paliwa. Sprawdziłem błąd przy pomocy OBD II i pokazało błąd p0135 bank1 sensor1. Kupiłem więc sondę DENSO SONDA LAMBDA DOX-0113. PO wymianie sondy auto bez problemów zrywnie jezdziło przez 3 dni. Następnie ponownie pojawia się ten sam błąd.
Dodatkowo (nie zawsze) po wykasowaniu błędu, od czasu do czasu pojawia się błąd p0134 i p0135.

Macie jakieś pomysły co sprawdzić?


Na górę
Post: 14-03-2018, 00:16 
Offline

Rejestracja: 13-03-2018, 23:52
Posty: 3
Witam,
mam problem z Suzuki Wagon r+ 1.3 56KW 2003. O jakiegoś czasu na pulpicie pojawiła się pomarańczowa ikona silnika, auto "muliło" i wchłaniało większe ilości paliwa. Sprawdziłem błąd przy pomocy OBD II i pokazało błąd p0135 bank1 sensor1. Kupiłem więc sondę DENSO SONDA LAMBDA DOX-0113. PO wymianie sondy auto bez problemów zrywnie jezdziło przez 3 dni. Następnie ponownie pojawia się ten sam błąd.
Dodatkowo (nie zawsze) po wykasowaniu błędu, od czasu do czasu pojawia się błąd p0134 i p0135.

Macie jakieś pomysły co sprawdzić?

Hejka , jeśli masz program diagnostyczny i interfejs, podepnij się podczas pokazywania błędów i sprawdź właściwe działanie sondy na pedał przyspieszenia czy wartości są bliskie 0,8 na jednej i drugiej sondzie.

Z tego co pamiętam to u mnie przy silniczku, nie była winna sonda z tym błedem,ale problem z lewym powietrzem, które było zasysane ( warto przeczyścić czujnik w gumowej rurce zaraz za filtrem powietrza i sprawdzić czy niema dziurek) mozna jeszcze sprawdzić przepustnicę.

U mnie przed i za katalizatorem są zamocowane 2 takkie same sondy Dox- 328 Denso, gdyż oryginalne nie są dostępne( chyba że używka).

Pozdrawiam Serdecznie
Konrad

P.S.
Dorzucam kody błedów:

P0133 O2 sensor circuit, slow response (bank 1, sensor 1)
P0134 O2 sensor circuit - no activity detected
(bank 1, sensor 1)
P0135 O2 sensor heater circuit malfunction (bank 1, sensor 1)
P0136 O2 sensor circuit malfunction (bank 1,
sensor 2)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl