Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 21-02-2019, 21:16

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: 14-02-2018, 22:25 
Offline

Rejestracja: 14-02-2018, 22:13
Posty: 3
Witam. Koledzy potrzebuje pomocy posiadam Suzuki Liana 1.6 103 KM z 2003 roku z gazem. Od ponad miesiąca auto praktycznie stoi u mechaników i nikt nie wie co mu jest. Po odpaleniu rano chodzi ok. Po przejechaniu kilkuset metrów i nacisnieciu na hamulec samochód gasnie. Spadaja mu obroty do zera. Jak sie nagrzeje do 90 st gaśnie rzadziej na gazie i benzynie. Podczas jazdy szarpie i dlawi sie. Najgorzej w granicach 2 tys obrotów jadac ciagle. W komputerze brak usterek, wymienione swiece, przewody, czujnik temperatury powietrza zasysanego, czujnik temperatury plynu chlodniczego, silnik krokowy, wyczyszczona przepustnica i dalej to samo. Pompa oleju ok, uszczelka pod glowica ok. Juz nie mamy pomysłów. Problem ten sam na gazie i benzynie. Koledzy pomóżcie


Na górę
Post: 15-02-2018, 06:48 
Offline

Rejestracja: 02-06-2017, 07:49
Posty: 42
Zmień mechanika przy tego typu usterkach powinien zacząć od czujnika położenia wału korbowego i ewentualnie przepływomierza powietrza w/w czujniki nie wyświetlają błędów o usterkach.


Na górę
Post: 15-02-2018, 18:42 
Offline

Rejestracja: 03-06-2017, 21:43
Posty: 10
Możesz również poprosić o sprawdzenie sondy lambda, u mnie to właśnie ona powodowała podobne objawy wysyłając do komputera jakieś bzdurne dane, wymiana rozwiązała problem. Na ciepłym silniku prawie w ogóle nie trzymało obrotów, na luzie musiałem sam dodawać gazu, żeby liana nie zgasła gdzieś na światłach.


Na górę
Post: 15-02-2018, 19:15 
Offline

Rejestracja: 22-07-2017, 19:40
Posty: 52
Lokalizacja: koszalin
Czujnik walka lub walu do sprawdzenia


Na górę
Post: 20-03-2018, 22:24 
Offline

Rejestracja: 11-05-2008, 20:16
Posty: 31
I coś się zmieniło?

_________________
Piotr


Na górę
Post: 11-04-2018, 18:12 
Offline

Rejestracja: 14-02-2018, 22:13
Posty: 3
Samochód był w serwisie Suzuki w Rzeszowie. Problem nadal wystepuje tylko rzadziej. Podobno jest jeszcze problem z komunikacja z komputerem. Teraz tylko podczas pierwszego odpalenia rano gasnie. Jak zlapie temp. to jest ok. Wkurza mnie to strasznie. Jeszcze wymienie czujnik walu


Na górę
Post: 27-01-2019, 08:37 
Offline

Rejestracja: 26-01-2019, 19:56
Posty: 2
Lokalizacja: Trzebnica
piotrek121_2008 pisze:
Samochód był w serwisie Suzuki w Rzeszowie. Problem nadal wystepuje tylko rzadziej. Podobno jest jeszcze problem z komunikacja z komputerem. Teraz tylko podczas pierwszego odpalenia rano gasnie. Jak zlapie temp. to jest ok. Wkurza mnie to strasznie. Jeszcze wymienie czujnik walu

Witam kolego czy mógłbyś napisać czy wymiana czujnika wału pomogła?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl