Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 20-11-2018, 19:09

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: 10-12-2015, 22:12 
Offline

Rejestracja: 10-12-2015, 21:57
Posty: 2
Witam, od miesiąca jestem posiadaczem pięknej Liany 2004 1.3 benzyna. 200tys. przejechane bez większych problemów mechanicznych(poprzedni właściciel- rodzina), sporadyczne naprawy, raz na rok jakaś drobna naprawa. Jedynie to głuche pukanie z przodu auta..postanowiłem to zrobić. Mechanik postawił na mocowania amortyzatorów i na sworzeń wraz z wahaczem. Problem bez zmian. Wymienił łączniki stabilizatorów, tuleje wahaczy- bez zmian. Amortyzatory 89%, wszelkie gumy, drążki ok. Sprawdzone na stacji, tez wszystko ok. Szczerze to już siły nie mam i biorąc przykład z wcześniejszych samochodów dałbym sobie spokój, ale wydałem już kupę kasy i jestem mega zły... Proszę o pomoc. co to może być ?
Wpadłem już w jakąs paranoję, w aucie radia nie słucham, nawiew wyłączony i ciągle słucham zawiesznia, ale naprawdę mega zależy mi aby to znaleźć i naprawić. Pomóżcie, doradzcie :) Pozdrawiam serdecznie


Na górę
 Tytuł:
Post: 11-12-2015, 03:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19-01-2007, 21:03
Posty: 531
Lokalizacja: OTWOCK/WARSZAWA
Górne łożyska amortyzatorow


Na górę
 Tytuł:
Post: 18-12-2015, 14:44 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15-03-2006, 09:41
Posty: 210
Lokalizacja: Warszawa
na pewno z przednich a nie z tylnych?


pozdrawiam - jasiek


Na górę
Post: 23-02-2016, 23:29 
Offline

Rejestracja: 11-05-2008, 20:16
Posty: 31
Witam kiedyś szukałem stuków i słuchałem wszystkiego tylko nie radia i były to gumy (poduszki) pod obejmą mocujące stabilizator skrętu. A nic nie było po nich widac Jeśli poradziłes sobie to napisz co było.

_________________
Piotr


Na górę
Post: 14-03-2016, 12:10 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15-03-2006, 09:41
Posty: 210
Lokalizacja: Warszawa
To Ci stukało? :-) U mnie jęczało jak cholera ale nie stukał nigdy :-)


pozdrawiam - jasiek


Na górę
Post: 15-03-2016, 20:32 
Offline

Rejestracja: 03-09-2007, 18:11
Posty: 132
U mnie te gumy też stukały/stukają, a w agonalnej fazie istnienia wręcz waliły.Zwłaszcza tylne potrafią w...zdenerwować, na szczęście gumy nie są specjalnie drogie, a przy odrobinie chęci samemu można wymienić. Ja robię to raz na 2-3 lata, ot taka przypadłość modelu, no chyba , że tylko mojego egzemplarza.

_________________
SCross PB 4X4 Xled + Liana 1,6 PB


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl