Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 18-11-2018, 21:55

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Sonda lambda
Post: 17-10-2014, 08:33 
Offline

Rejestracja: 08-03-2014, 09:59
Posty: 11
Witam
Czy ktoś z szanownych państwa wymieniał sondę lambda w swoim suzuki ?
Chciałbym dowiedziec się czy wystarczy sonda uniwersalna czy dedykowana ?


Na górę
 Tytuł:
Post: 17-10-2014, 20:19 
Offline

Rejestracja: 18-01-2014, 20:45
Posty: 17
Ja wymieniałem, wiem że mechanik dał uniwersalną, tylko z kostką kombinował


Na górę
 Tytuł:
Post: 18-10-2014, 13:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19-01-2007, 21:03
Posty: 531
Lokalizacja: OTWOCK/WARSZAWA
W uniwersalnej trzeba kostkę zmieniać i niestety żywotność jest dużo krótsza.
Zawsze można poszukać sprawnej używanej.


Na górę
 Tytuł:
Post: 15-03-2015, 11:17 
Offline

Rejestracja: 03-09-2007, 18:11
Posty: 132
Rok temu zmieniałem pierwszą przed katalizatorem. Kupiłem oryginalną Denso - zero kłopotów. Koszt 300 parę złotych. Największy problem był z odkręceniem starej.
Co ciekawe jeździłem około 1,5 roku na zepsutej i tez nie było problemów. Spalanie, przyspieszanie w normie, ale ten pomarańczowy kolor na desce rozdzielczej w końcu zapalił "czerwoną" lampkę w mojej głowie, i w końcu zabrałem się do wymiany. A nowa sonda leżała pól roku w szufladzie...

_________________
SCross PB 4X4 Xled + Liana 1,6 PB


Na górę
 Tytuł:
Post: 18-03-2015, 19:53 
Offline

Rejestracja: 03-02-2015, 13:50
Posty: 27
smokoviec pisze:
Co ciekawe jeździłem około 1,5 roku na zepsutej i tez nie było problemów.


Ja jeździłem dwa lata i też nie było problemu. Wymieniłem na oryginalną.


Na górę
Post: 29-03-2016, 14:24 
Offline

Rejestracja: 22-03-2016, 21:59
Posty: 14
Witam to mój pierwszy post na forum, jak pisałem w powitaniu kupiłem lianę 2004, a w niej siedzi uniwersalna sonda bosch. Mechanior niestety przy wymianie wywalił starą oryginalną sondę wraz z kostką i tu moja prośba czy mam dobrze podłączoną sondę, a mianowicie kable od wiązki mam podłączone jak poniżej:

Wiązka: | Sonda bosch:
czarny > biały (grzałka)
fioletowy > biały (grzałka)
biały > sygnał
pomarańczowy > masa

Powiedzcie, czy takie podłączenie jest w porządku.

Z góry dziękuję za pomoc.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl