Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 25-08-2019, 13:20

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: 06-01-2019, 09:33 
Offline

Rejestracja: 05-01-2019, 20:37
Posty: 1
Suzuki: Liana
Witam jesteśmy od nie dawna posiadaczami Liany 1.6 benzyna 106koni. AUTO kupiliśmy w Niemczech z uszkodzoną uszczelką pod głowicą, uszczelka została wymieniona został wymieniony akumulator bo na starym bardzo wolno kręcił ale nic to nie zmieniło bo auto dalej jakoś dziwnie wolno kręci rozrusznikiem. Do tego nie kiedy gaśnie i zapala za 3-4 razem, przy ruszaniu szarpie ,ciężko utrzymać płynny start.. Dodam że auto ma przebieg 207tyś... Proszę o podpowiedzi co może być przyczyną.... POZDRAWIAM


Na górę
Post: 04-02-2019, 20:16 
Offline

Rejestracja: 17-06-2018, 11:21
Posty: 5
Lokalizacja: warszawa
Suzuki: Liana
Witam, jestem posiadaczem takiego samego autka, przebieg ok 150 tyś i również zauważyłem jak bardzo ciężko kreci rozrusznik na zimnym silniku... jeszcze nie wnikałem gdzie jest problem ponieważ, czy jest -12 czy +10 tak samo kręci ciężko ale odpala :) Na rozgrzanym silniku problem znika. Pozostałych problemów na szczęście nie ma. Fachowcy w temacie obstawiają, co oczywiste, rorusznik lub akumulator... pożyjemy zobaczymy co będzie dalej
Pozdrawiam


Na górę
Post: 17-03-2019, 15:28 
Offline

Rejestracja: 13-02-2019, 07:52
Posty: 12
Suzuki: Ignis II 2006
Takie objawy to na 100 procent luzy zaworowe do regulacji.Zrób to a zobaczysz,że silnik zacznie działać jak nowy.Pozdrawiam.Paweł


Na górę
Post: 17-03-2019, 16:09 
Offline

Rejestracja: 13-02-2019, 07:52
Posty: 12
Suzuki: Ignis II 2006
Też wszystko sprawdzałem,żadnego błędu komputer nie pokazywał.Jak wyszlifowalem płytki(bo wszystkie zawory nie miały luzu),to objawy odrazy ustały.Silnik nabrał mocy,przestał gasną na zimno i spalanie spadło.Pozdrawiam.Paweł


Na górę
Post: 08-07-2019, 13:47 
Offline

Rejestracja: 26-01-2019, 19:56
Posty: 5
Lokalizacja: Trzebnica
Suzuki: Liana
Witam panowie pozwolę się podpiąć pod temat a mianowicie posiadam suzi 1.6b gaz 04r i niestety bardzo dziwne objawy chorobowe
A więc zacznę od błędów czyli wypadanie zaplonu na 3 cylindrach kable nowe swiece i cewki nowe
Kolejne to falowanie obrotów gaśnie czasami tak spadają
Silnik chodzi jak na 3 garach brak mocy no i najciekawsze to to ze jak na pracujacym silniku odpinam pokolei wtyczki od wtryskow to na4 gasnie 3 gasnie 2 zero reakcji 1 zero reakcji ??? Podalem kolejnosc patrzac na silnik i od lewej strony
Czy to zawory ? Regulacja czy powypalane ?
Bardzo prosze o pomoc


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl