Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 23-09-2018, 03:49

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: 20-07-2018, 10:37 
Offline

Rejestracja: 19-07-2018, 16:48
Posty: 10
Hej, mam pytanie
od jakiegoś czasu jestem posiadaczem suzuki ignis sport
Generalne wszystko cacy tylko tak, jak kupiłem auto miało wywaloną chłodnice oraz panewki i teraz mam problem bo
samochód jeździ ma moc głowica była sprawdzona wymieniłem czujnik temperatury ogrzewanie w aucie działa chłodnica ciepła po całości ale przewody mi dramatycznie w aucie puchną
2 mechaników i ja badało głowice i stwierdziliśmy ze wszystko jest oki... i teraz pytanie
w aucie wymieniałem termostat ale nie pamiętam czy bimetal odpowietrzający jest zgodnie z tym co pokazuje manual czyli w okolicach górnej śrubki od obudowy,
Czy może to puchnięcie przewodów ?
Bo ja już naprawdę nie mam pomysłu a w aucie podobno wszystko dobrze
Dodam że auto się nie przegrzewa, przed wymianą termostatu grzało się jak fix i nie chodziło ogrzewanie, tylko teraz te przewody dalej puchną :(
P.s układ przy odpowietrzaniu na otwartym korku po jego założeniu zaraz puchnie spowrotem czy może to być jeszcze jego wina ?
I tutaj dziwna sprawa bo po założeniu nowej chłodnicy mam korek ze sprężyną i wejściem 28 mm nie powinien być inny ?


Na górę
Post: 19-08-2018, 18:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08-12-2017, 21:12
Posty: 34
Lokalizacja: WD
Jak sie odbywało badanie głowicy?
Puchniecie przewodów to prawdopodobnie cisnienie z silnika (z komory) na układ.

_________________
Swift MZC21S - M15A
SSS NZA32S - M16A

Integra B18C6 DC2 - Youtube <-- the best car fwd...


Na górę
Post: 24-08-2018, 13:31 
Offline

Rejestracja: 19-07-2018, 16:48
Posty: 10
A więc tak
- Głowica była badana czynnikiem 2 razy przezemnie i mechanika ale czynnik nic nie pokazał
- wymieniony był termostat
-wymienione zostały przewody chłodnicy
- chłodnica i korek
a przewody dalej puchną
Mimo że auto ma moc nie pali płynu tylko puchną tak mocno że potem je zrzuca
:(


Na górę
Post: 31-08-2018, 05:36 
Offline

Rejestracja: 19-07-2018, 16:48
Posty: 10
Problem został zażegnany przewody przestały puchnąc auto nie wyrzuca wody, okazało się że termostat który był nowy był wadliwy i nie odpowiedni do tego samochodu, został zamieniony na nowy poraz kolejny i samochód smiga :) !


Na górę
Post: 05-09-2018, 14:37 
Offline

Rejestracja: 19-07-2018, 16:48
Posty: 10
Temat do zamknięcia :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl