Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 12-12-2018, 10:59

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: 26-09-2018, 10:04 
Offline

Rejestracja: 24-09-2018, 07:28
Posty: 4
Witam wszystkich!

Szukam pomocy w zdiagnozowaniu usterki w Suzuki Swift IV z 2006 roku, silnik 1.3 benzyna + LPG.
Przebieg ok. 210 000 km, gaz (Lovato bez lubrykacji) założony w styczniu 2017 przy 170 000 km.

Od jakiegoś czasu auto ma drobne problemy z odpalaniem rano oraz gaśnie na zimnym silniku (na gazie i na benzynie) po wrzuceniu na luz. Gdy już się rozgrzeje to schodząc z obrotów spada na ok. 400 obr/min by potem wzrosnąć do swoich normalnych 700-800 obr/min i te już utrzymuje. Silnik bardzo nierówno pracuje na benzynie, po przełączeniu na gaz brzmi dużo lepiej.

Wymieniłem: przepustnica (wprawdzie na używaną ale nie wydaje się aby była wadliwa, nie zacina się, złącza przeczyszczone), świece oraz przewody świec. Kompresja w porządku, brak CO2 w płynie chłodniczym, komputer nie pokazuje błędów. Gazownik twierdzi, że mapy są OK a instalacja działa poprawnie.

Proszę o Wasze sugestie!


Na górę
Post: 17-10-2018, 09:05 
Offline

Rejestracja: 24-09-2018, 07:28
Posty: 4
Problem rozwiązany, temat do zamknięcia.


Na górę
Post: 17-10-2018, 09:53 
Offline

Rejestracja: 09-10-2018, 13:09
Posty: 24
ai3 pisze:
Problem rozwiązany, temat do zamknięcia.

Może kolego podzielisz się informacją co było przyczyną usterki. W końcu po to chyba jest forum :)


Na górę
Post: 17-10-2018, 12:38 
Offline

Rejestracja: 24-09-2018, 07:28
Posty: 4
mati024 pisze:
ai3 pisze:
Problem rozwiązany, temat do zamknięcia.

Może kolego podzielisz się informacją co było przyczyną usterki. W końcu po to chyba jest forum :)


Czekałem na taką wiadomość. Tak samo jak czekałem na jakiekolwiek podpowiedzi.. W końcu do tego jest forum.


Na górę
Post: 18-10-2018, 10:21 
Offline

Rejestracja: 09-10-2018, 13:09
Posty: 24
ai3 pisze:
mati024 pisze:
ai3 pisze:
Problem rozwiązany, temat do zamknięcia.

Może kolego podzielisz się informacją co było przyczyną usterki. W końcu po to chyba jest forum :)


Czekałem na taką wiadomość. Tak samo jak czekałem na jakiekolwiek podpowiedzi.. W końcu do tego jest forum.

Jakie to Polskie.


Na górę
Post: 18-10-2018, 10:45 
Offline

Rejestracja: 24-09-2018, 07:28
Posty: 4
mati024 pisze:
ai3 pisze:
mati024 pisze:
Może kolego podzielisz się informacją co było przyczyną usterki. W końcu po to chyba jest forum :)


Czekałem na taką wiadomość. Tak samo jak czekałem na jakiekolwiek podpowiedzi.. W końcu do tego jest forum.

Jakie to Polskie.


*polskie.

Pomogła wymiana katalizatora.


Na górę
Post: 18-10-2018, 10:53 
Offline

Rejestracja: 09-10-2018, 13:09
Posty: 24
ai3 pisze:
mati024 pisze:
ai3 pisze:

Czekałem na taką wiadomość. Tak samo jak czekałem na jakiekolwiek podpowiedzi.. W końcu do tego jest forum.

Jakie to Polskie.


*polskie.

Pomogła wymiana katalizatora.

Dziękuję :ok:


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl