Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 16-10-2018, 04:48

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Post: 26-09-2018, 10:04 
Offline

Rejestracja: 24-09-2018, 07:28
Posty: 1
Witam wszystkich!

Szukam pomocy w zdiagnozowaniu usterki w Suzuki Swift IV z 2006 roku, silnik 1.3 benzyna + LPG.
Przebieg ok. 210 000 km, gaz (Lovato bez lubrykacji) założony w styczniu 2017 przy 170 000 km.

Od jakiegoś czasu auto ma drobne problemy z odpalaniem rano oraz gaśnie na zimnym silniku (na gazie i na benzynie) po wrzuceniu na luz. Gdy już się rozgrzeje to schodząc z obrotów spada na ok. 400 obr/min by potem wzrosnąć do swoich normalnych 700-800 obr/min i te już utrzymuje. Silnik bardzo nierówno pracuje na benzynie, po przełączeniu na gaz brzmi dużo lepiej.

Wymieniłem: przepustnica (wprawdzie na używaną ale nie wydaje się aby była wadliwa, nie zacina się, złącza przeczyszczone), świece oraz przewody świec. Kompresja w porządku, brak CO2 w płynie chłodniczym, komputer nie pokazuje błędów. Gazownik twierdzi, że mapy są OK a instalacja działa poprawnie.

Proszę o Wasze sugestie!


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl