Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 12-10-2024, 16:26

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość

Suzuki: swift
Witam wszystkich.

Kupiłem niedawno suzuki swift 2014, chciałem podłączyć telefon przez usb żeby słuchać muzyki ze spotify. Po podłączeniu kabla telefon się ładuje, natomiast po kliknięciu usb na radiu wyskakuje błąd error 1. Szukam rozwiązania od kilku dni na zagranicznych forach, sprawdzałem 3 kable, zmieniłem ustawienia tel. na programisty i debugowanie usb, nic nie pomaga. Jakieś pomysły?

Suzuki: Swift
U mnie jest podobnie, telefon z Androidem. Może coś od Apple by zadziałało? Nie mam niestety możliwości spróbować iPhona, czy czegoś podobnego...

Z tego co wiem (i wyczytałem w instrukcji), USB w tym radiu tak nie działa i nie umożliwia odtwarzania bezpośrednio z telefonu - w każdym razie nie z Androidem, Apple CarPlay ponoć obsługuje.
Do USB można natomiast wpiąć pendrive z mp3 i ładnie wszystko czyta, jak tak używam.

Na wszelki wypadek podaj jeszcze jaki masz model radia.

Suzuki: SWIFT V
U mnie jak podłącze iPhone do wejścia USB, to telefon się ładuje natomiast na radiu wyskakuje komunikat "no song", próbowałem na apple music oraz tidal. Radio to PA68LA.
Również byłbym zainteresowany, jak puścić muzykę z iPhona za pomocą wejścia USB. @Lucas261, mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat Apple CarPlay? Czy to jest dodatkowe urządzenie czy jak ?

Nie mam nic od Appla więc nie wiem jak to działa. Poza tym, być może nieco myliłem się z tym CarPlay (chociaż wydaje mi się, że gdzieś w internecie widziałem taką informację). Natomiast wg instrukcji powinny działać wynalazki typu iPod (https://suzuki.pl/assets/manuals/pdf/AU ... 202014.pdf s.203), co w sumie wydaje się sensowne, bo to chyba po prostu zadziała jako pamięć masowa.
Swoją drogą ile to się przez 10 lat zmieniło - czy ktoś w ogóle jeszcze używa iPodów?;). Według instrukcji obsługiwane były usb do 4gb, chyba po prostu nie było wtedy większych pojemności i dlatego tak napisali, ja mam podłączony pendrive 32gb i działa bez problemu.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00